• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Εκδήλωση «Kids Save Lives» στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος13/ 2020

Κάθε χρόνο χιλιάδες άνδρες και γυναίκες καταρρέουν και πεθαίνουν από καρδιακή ανακοπή, ο θάνατος τους θα μπορούσε συχνά να προληφθεί.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου πήρε μια εξαιρετική πρωτοβουλία, να πραγματοποιήσει το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εθνικό πρόγραμμα του ανθρωπιστικού οργανισμού «Kids Save Lives» – Τα Παιδιά Σώζουν Ζωές, μέσω του οποίου έχουν εκπαιδευθεί έως τώρα πάνω από 42.000 μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί σε 470 ελληνικά σχολεία όλης της χώρας.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου (Παναγή Τσαλδάρη 2 & Κουντουριώτου 1Α).

Σκοπός του προγράμματος στο οποίο η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή σε όλους, είναι με τρόπο απλό, βιωματικό και διασκεδαστικό, η ενημέρωση και εκπαίδευση μαθητών/τριών σχολικής ηλικίας, εκπαιδευτικών και ενηλίκων στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

• Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)
• Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED)
• Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες για την ζωή καταστάσεις (πνιγμός, πνιγμονή, λιποθυμία)
• Πρόληψη από παιδικούς και εφηβικούς τραυματισμούς – έλεγχος αιμορραγίας

Το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 10+ (Δ’ τάξη και άνω) καθώς και για ενήλικες και θα διεξαχθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου από τις 17:00 ως τις 21:00 (2 ώρες θεωρία και 2 ώρες πρακτική εξάσκηση σε κατάλληλα εκπαιδευτικά προπλάσματα).

Όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ από τον εκπαιδευτικό οργανισμό!