• Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Εδώ και ένα χρόνο ανακύκλωση στα σχολεία του Περιστερίου

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος08/ 2020

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας θα υπάρξει εφαρμογή προγράμματος ανακύκλωσης στα σχολεία κάτι που συμβαίνει εδώ και ένα χρόνο σε αυτά του Περιστερίου.

Όπως αναφέρει η εγκύκλιος θα γίνει καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης με το Υπουργείο να προτίθεται να υλοποιήσει το πρόγραμμα σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Αρχικός στόχος είναι κάθε σχολική μονάδα να διαθέτει κάδους διαφορετικού χρωματισμού για τη συλλογή διαφορετικών υλικών σε συγκεκριμένα σημεία του σχολικού συγκροτήματος ως εξής:

  1. Καφέ κάδος για τη συλλογή βιοαποβλήτων
  2. Κίτρινος κάδος για τη συλλογή χαρτιού και έντυπου υλικού
  3. Μπλε κάδος για τη συλλογή πλαστικών και μετάλλων

Επιπλέον, οι σχολικές μονάδες εκτιμάται ότι είναι ανάγκη να διαθέτουν κάδους για τη συλλογή οικιακών μπαταριών και μικρών ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, που θα αναζητηθούν από τα αντίστοιχα συστήματα συλλογής.

Όλα τα παραπάνω λοιπόν συμβαίνουν εδώ και ένα χρόνο στο Περιστέρι με το Δήμο να έχει τοποθετήσει ειδικούς κάδους ανακύκλωσης σε κάθε σχολική μονάδα επιβραβεύοντας μάλιστα τα σχολεία με τα καλύτερα αποτελέσματα.

Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στις δράσεις ανακύκλωσης έχοντας αγκαλιάσει τη δράση του Δήμου Περιστερίου.