• Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Δ. Τζανακόπουλος: Θετική εξέλιξη στο Eurogroup

Avatar
Peristeri News
Απρίλιος06/ 2017

Αισιόδοξος εν όψει του αυριανού Eurogroup εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, εκτιμώντας ότι «είναι πολύ πιθανό» να υπάρξει «μία πολύ θετική εξέλιξη».

«Νομίζω ότι όλοι έχουν συνειδητοποιήσει στην Ευρώπη ότι η Ελλάδα έχει πετύχει εντυπωσιακά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Για πρώτη φορά είμαστε σε πορεία ολοκλήρωσης του προγράμματος» είπε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σενάριο παράτασης της αξιολόγησης μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ απέδωσε την καθυστέρηση στις «παράλογες απαιτήσεις» που μπαίνουν στο τραπέζι. «Κάποιοι δεν θέλουν να προχωρήσουμε. Κάθε φορά που φτάνουμε σε ένα σημείο συμφωνίας υπάρχει και ένα νέο κόλλημα» είπε, χαρακτηρίζοντας προσχηματικούς τους λόγους που επικαλούνται οι δανειστές περί διαφορετικών προβλέψεων στο δημοσιονομικό του 2019. «Παρ όλα αυτά κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να γεφυρωθούν οι διαφορές» πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη Γερμανία και την Ολλανδία ότι εμμένουν στην άποψη ότι δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ενώ ανέφερε ότι οι εκλογές είναι το πλέον απίθανο σενάριο.