• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Δ. Μάρδας: Σκοπός μας να κάνουμε ένα συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος19/ 2015

Τους σχεδιασμούς του για τη μετατροπή της νήσου Αιγιλείας σε «θερινό Νταβός» ανέπτυξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δ. Μάρδας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

«Θα παραχωρήσουμε στα κράτη-μέλη του ΟΗΕ που θέλουν έναν χώρο για να χτίσουν μία εστία, όπου θα πραγματοποιούνται συνέδρια» δήλωσε ο κ. Μάρδας.

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επένδυση θα είναι «της τάξης του 1,6 έως 2 δισ. ευρώ το πολύ», ενώ σε ό,τι αφορά στο κόστος των κατασκευών είπε ότι «θα αναληφθεί 100% από τα κράτη που θα ενδιαφερθούν να χτίσουν τη συγκεκριμένη εστία, η οποία θα περιέχει ένα σύνολο δωματίων».

«Αθροίζοντας το σύνολο των δωματίων μπορούμε να φτάσουμε -κατά την άποψή μας-, ως ένα σύνολο εξυπηρέτησης 6.000 συνέδρων, οπότε καλύπτουμε ένα μεγάλο συνέδριο… Το νησί αυτό αποκαλείται “τζάκι της τέχνης και της επιστήμης”. Σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα συνεδριακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας, όπου θα έρχονται άνθρωποι από διάφορα μέρη του κόσμου… Το σημαντικό θα είναι ότι καθώς τα κράτη θα έχουν χτίσει τη συγκεκριμένη εστία, θα έχουν κάθε ενδιαφέρον να κρατούν γεμάτη την εστία τους, ακόμη και σε περιόδους που δεν θα υπάρχουν συνέδρια…», σημείωσε.