• Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

Δ. Βίτσας: Απαράδεκτη τακτική της Τουρκίας

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος10/ 2016

Για «απαράδεκτη τακτική» της Τουρκίας έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, αναφερόμενος στη δέσμευση περιοχών κίνησης από την Άγκυρα για τουρκικά υποβρύχια.

Ερωτηθείς σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα της «Καθημερινής» ο κ. Βίτσας επισήμανε ότι «η Τουρκία έχει δεσμεύσει περιοχές κίνησης πέραν των δικαιωμάτων της», ξεκαθαρίζοντας πως «η Ελλάδα δεν δέχεται τέτοιου είδους δεσμεύσεις».

Όπως είπε ο κ. Βίτσας, η Αθήνα «έχει κάνει με διπλωματικό τρόπο παραστάσεις και διαμαρτυρίες σε διεθνείς οργανισμούς και τα αποτελέσματα φαίνονται και θα φανούν σύντομα».

Είπε ακόμη ότι η γειτονική χώρα βρίσκεται σε αστάθεια λόγω της απόπειρας πραξικοπήματος και ότι οι κινήσεις της είναι απρόβλεπτες.

Σχολιάζοντας πάντως τη στάση κομμάτων αντιπολίτευσης ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επισήμανε πως «θα πρέπει να σταματήσουν οι πολεμικές κραυγές».

Για τους πρόσφυγες είπε ότι «δεν ήλθε η βοήθεια που είχαν υποσχεθεί οι Ευρωπαίοι με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι εξετάσεις αιτήσεων για άσυλο». Πρόσθεσε ακόμη πως, από όσους έρχονται στη χώρα, το 100% υποβάλλει αίτηση για άσυλο.