• Πέμπτη, 17 Οκτώβριος, 2019

Δ. Αβραμόπουλος: Κίνδυνος αδιεξόδου για την αξιολόγηση

Peristeri News
Απρίλιος30/ 2016

Για τον κίνδυνο αδιεξόδου στο ζήτημα της ελληνικής αξιολόγησης προειδοποίησε ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Το ερώτημα που τίθεται, είναι, αν κάποιοι επιζητούν το αδιέξοδο» επισήμανε και εξέφρασε τον προβληματισμό της Κομισιόν για τις συνεχείς καθυστερήσεις.

«Η τελευταία εξέλιξη προκαλεί νέο πεδίο αγωνίας για το κρίσιμο θέμα της εκταμίευσης και της αναδιάρθρωσης του χρέους, από το οποίο εξαρτάται το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης» τόνισε, αναφερόμενος στην αδυναμία έγκαιρης επίτευξης της συμφωνίας.

Κάνοντας ειδική μνεία στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει ευρωπαϊκή συνδρομή προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προβλήματος και εξέφρασε την ανησυχία του για την απροθυμία των κρατών – μελών  να εφαρμόσουν την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική.

Στη συνέχεια, προειδοποίησε για τον κίνδυνο ανόδου του εθνικισμού και του λαϊκισμού, «που παρασύρουν ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας σε μία στάση αμφισβήτησης των αρχών της Ευρώπης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι ευθύνες των ηγεσιών αλλά και των πολιτικών συστημάτων είναι μεγάλες και θέτουν σε κίνδυνο το ευρωπαϊκό εγχείρημα».

 

Ετικέτες: