• Δευτέρα, 25 Μάιος, 2020

Δύσκολες ώρες για τον Βενιζέλο μετά την έκρηξη στο ΠΑΣΟΚ

Peristeri News
Οκτώβριος31/ 2012

Δύσκολες ώρες πέρασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς υπήρξε αρκετή ένταση και μεγάλος εκνευρισμός.

Δύσκολες ώρες πέρασε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς υπήρξε αρκετή ένταση και μεγάλος εκνευρισμός.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επανέλαβε αρκετές φορές ότι το νέο πακέτο των οικονομικών μέτρων που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή θα κριθεί συνολικά, σε μια προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές του να τα υπερψηφίσουν, ωστόσο βρήκε αρκετούς αντιρρησίες.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Κώστας Σκανδαλίδης σημείωσε πως «οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα, για να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Ωστόσο, η προγραμματική συμφωνία τσαλαπατήθηκε. Λέγαμε ψέματα στον λαό, και αυτό οδήγησε στον εκφασισμό. Δεν γίνεται πλέον καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές». Εκλεισε δε την ομιλία του προτείνοντας να μην ψηφιστούν τα μέτρα από το ΠΑΣΟΚ, κάτι που έκανε τον κ. Βενιζέλο να μορφάσει δυσάρεστα.

Με τα όσα είπε ο κ. Σκανδαλίδης πάντως συμφώνησε και ο Γιάννης Κουτσούκος, που τόνισε ότι «δυστυχώς, γίναμε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς λόγο και χωρίς ρόλο. Τα μέτρα είναι επαχθέστατα και άνοιξαν μέτωπα που δεν έπρεπε να ανοίξουν. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να ψηφίσει αυτά τα μέτρα».

Κατά της ψήφισης των μέτρων τάχθηκε και ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, κάτι που δεν άρεσε στον συνάδελφό του από τον ακριτικό Εβρο, Γιώργο Ντόλιο. «Οποιος δεν ψηφίσει τα μέτρα να παραδώσει την έδρα του» είπε, με τον κ. Κασσή να του απαντάει πως «εγώ δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της Ηπείρου με αδιαφάνεια (εννοώντας την εταιρεία Δωδώνη), και μου λέτε να εμπιστευτώ τις αποκρατικοποιήσεις;»

Σε ανάλογο μήκος κύματος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στράφηκε προς τον κ. Βενιζέλο και του είπε: «Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε από την πλευρά του πως «όλοι έχουμε υποχρέωση σεβασμού της συνολικής απόφασης και όλοι έχουμε την ίδια ευαισθησία και υπευθυνότητα. Δεν υπάρχει διαβάθμιση στην ευαισθησία».