• Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Δύο προσαγωγές κατά τη μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα

Avatar
Peristeri News
Μάρτιος24/ 2019

Στην προσαγωγή δύο ατόμων που φώναζαν συνθήματα προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Υπενθυμίζεται η Αστυνομία έχει θέσει σε ισχύ αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου λόγω φόβων για αποδοκιμασίες με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην Αθήνα επί ποδός βρίσκονται 1.500 αστυνομικοί όλων των μονάδων, ενώ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας όπου θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις (Κατερίνη, Βέροια, Έδεσσα, Γιαννιτσά κ.ά), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ βρίσκονται σε επιφυλακή.

Λαϊκή Ενότητα: Προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης 

Τις προσαγωγές «διαδηλωτών της ‘Επανεκκίνησης’ που μοίραζαν φυλλάδια» στο Σύνταγμα, κατήγγειλε η Λαϊκή Ενότητα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αυταρχισμό».

Σύμφωνα με την Λαϊκή Ενότητα «τα ΜΑΤ προέβησαν συγκεκριμένα στην αναίτια σύλληψη του Παναγιώτη Μαντά, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ και του ΔΗΚΚΙ και του αγωνιστή Γιώργου Σταθόπουλου, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών».

Κατά την ανακοίνωση του κόμματος, είχε προηγηθεί προσπάθεια ελέγχου των προκηρύξεων και απαγόρευσης στον Π. Μαντά να μεταβεί στο χώρο του Συντάγματος.

Όπως επισήμανε η Λαϊκή Ενότητα πρόκειται «για άλλη μία προκλητική ενέργεια της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να απαγορεύσει την ελεύθερη έκφραση και διαμαρτυρία των πολιτών ακόμα και με προληπτικές προσαγωγές».

Ετικέτες: ,