• Τρίτη, 16 Ιούλιος, 2019

Διορία Στ. Θεοδωράκη στον Σπ. Δανέλλη να ξεκαθαρίσει τη στάση του

Peristeri News
Ιανουάριος14/ 2019

Συνάντηση με τον βουλευτή του Ποταμιού Σπύρο Δανέλλη είχε ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης, με φόντο τις πληροφορίες που τον θέλουν να προσφέρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση, τόσο σε ό,τι αφορά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, όσο και στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ και του ΑΜΠΕ, ο κ. Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ. Δανέλλη να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας τη στάση που θα κρατήσει κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θεοδωράκης διαμήνυσε στον κ. Δανέλλη ότι το Ποτάμι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ δεν αλλάζει η απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τη στάση του κόμματος σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, δηλαδή ο κάθε βουλευτής να αποφασίσει κατά συνείδηση.

Την Κυριακή, ο κ. Δανέλλης –ο οποίος έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών- έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση για το Σκοπιανό, στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία και του κ. Τσίπρα.

Επισημαίνοντας αρχικά, ότι οι πολιτικές που έχουν ασκηθεί μέχρι στιγμή έκαναν μεγάλη ζημιά στη χώρα, χαρακτήρισε ως μοιραίο πρόσωπο τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν παρέλειψε μάλιστα, να ασκήσει κριτική και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας με νόημα ότι «σαν να παρακολουθούμε αρχαία τραγωδία, ο γιος υποτάσσεται στον φονιά του πατέρα του».

Υπεραμύνθηκε πάντως, του κόμματός του, ισχυριζόμενος ότι το Ποτάμι έχει σηκώσει περισσότερα βάρη από εκείνα που του αναλογούν.

«Η ιστορική επιτυχία πιστώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Τσίπρας με τον Ζάεφ, ο Κοτζιάς με τον Ντιμιτρόφ γράφονται στην ιστορία. Το Μακεδονικό δεν είναι απλώς ένα εθνικό θέμα, είναι ταυτοτικό θέμα για τα κόμματα» επεσήμανε επιπλέον, ο κ. Δανέλλης.

«Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ άλλαξε το Σύνταγμα της. Τώρα είναι η σειρά μας» κατέληξε.

Ετικέτες: ,