• Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Δικαστική έρευνα για το επεισόδιο με την εικόνα της Παναγίας

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος30/ 2017

Προκαταρκτική έρευνα για το επεισόδιο με τις θρησκευτικές εικόνες σε γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Οι εισαγγελικές αρχές θα ερευνήσουν το κατά πόσο πραγματικά η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΕΟΠΠΕΠ, Ελένης Γιαννακοπούλου, που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας, πέταξε εικόνα της Παναγίας στα σκουπίδια ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Συγκεκριμένα, ελέγχεται η τέλεση ή μη του αδικήματος της καθύβρισης θρησκεύματος και άλλων πράξεων.

Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες εργαζομένων οι οποίες εμφανίζουν την Διευθύνουσα Σύμβουλο να αντιδρά στην ύπαρξη θρησκευτικών συμβόλων στα γραφεία των υπαλλήλων.

Μάλιστα, αναφέρθηκε πως παραμονές Δεκαπενταύγουστου πέταξε εικόνες της Παναγίας στο καλάθι των αχρήστων, ενώ προσπάθησε να αφαιρέσει σταυρό από τον λαιμό υπαλλήλου της.

Να σημειωθεί πάντως πως η ίδια αρνείται τις κατηγορίες. Ειδικότερα, κάνει λόγο για στοχοποίησή της από συγκεκριμένα άτομα.