• Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου, 2020

Δικαίωμα ψήφου απέκτησαν οι γυναίκες στην Σ.Αραβία

Peristeri News
Peristeri News
Σεπτέμβριος26/ 2011

Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές έδωσε σήμερα στις γυναίκες ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ικανοποιώντας έτσι ένα από τα καίρια αιτήματα των ακτιβιστών.

Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές έδωσε χτες στις γυναίκες ο βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ικανοποιώντας έτσι ένα από τα καίρια αιτήματα των ακτιβιστών.

«Επειδή αρνούμαστε να περιθωριοποιήσουμε τις γυναίκες στην κοινωνία σε όλους τους ρόλους που συνάδουν με την σαρία, αποφασίσαμε, μετά από συζήτηση με τους ανώτατους ουλεμάδες και άλλους…να περιλαμβάνουμε γυναίκες στο Συμβούλιο Σούρα ως μέλη, αρχής γενομένης από την επόμενη θητεία,» είπε σε ομιλία του προς τα μέλη του Συμβουλίου ο βασιλιάς Αμπντάλα και πρόσθεσε «Οι γυναίκες θα μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές και ακόμα θα έχουν το δικαίωμα ψήφου».

Οι ακτιβιστές στη Σαουδική Αραβία ζητούν εδώ και καιρό να δοθούν περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες, που απαγορεύεται να ταξιδεύουν, να εργάζονται ή να υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση χωρίς την άδεια ενός άνδρα συγγενή, ενώ δεν επιτρέπεται και να οδηγούν.