• Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020

Διαβεβαιώσεις του υπουργού Παιδείας για τα ολοήμερα

Avatar
Peristeri News
Μάιος15/ 2016

Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τα ολοήμερα σχολεία εμφανίστηκε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας το πρωί στο Mega.

Όπως είπε ο κ. Φίλης, δεν αλλάζει το παραμικρό με τη λειτουργία τους, αλλά αντιθέτως ο θεσμός εμπλουτίζεται.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι όλα τα δημοτικά θα λειτουργούν από τις 08:00 έως τις 13:15 και στη συνέχεια για άλλες τρεις ώρες έως τις 16:00 θα λειτουργεί το ολοήμερο σχολείο, στο οποίο τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να μελετούν αλλά και να λαμβάνουν επιπλέον γνώσεις όπως χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών και ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, τα παιδιά που έχουν δύο γονείς εργαζόμενους ή δύο γονείς που εάν και άνεργοι απασχολούνται περιστασιακά σε κάποια εργασία – κατά δήλωσή τους – θα μπορούν να συνεχίζουν στο ολοήμερο. Επίσης υπάρχει ειδική πρόβλεψη για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών και φυλακισμένων.

Ο κ. Φίλης αντέκρουσε τις αιτιάσεις της Ν.Δ. περί διάλυσης του ολοήμερου σχολείου, κάνοντας λόγου για προπαγανδιστικού χαρακτήρα αναφορές.

Υπογράμμισε ακόμη πως το υπουργείο Παιδείας ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη χρονιά και εκτίμησε πως την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους βιβλία, δάσκαλοι και καθηγητές θα είναι στις θέσεις τους χωρίς φαινόμενα κενών και καθυστερήσεων.

Για το θέμα της αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, είπε πως πρόκειται για αναμόρφωση του μαθήματος, το οποίο πλέον «δεν θα είναι μάθημα κατηχητικού».

Διευκρίνισε ότι οι μαθητές ασφαλώς και θα διδάσκονται τις Αρχές της Ορθοδοξίας ωστόσο υπογράμμισε ότι χρειάζεται να αποκτούν και μια σφαιρική άποψη μαθαίνοντας και για τις άλλες θρησκείες.

Σχολιάζοντας τη στάση του μητροπολίτη Καλαβρύτων, Αμβρόσιου, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για “καθαρό τζιχάντ”, προσθέτοντας ακόμη ότι περίμενε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να πάρει αποστάσεις.