• Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Διάκριση για το ντοκιμαντέρ του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου (video)

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος14/ 2020

Το πρώτο βραβείο απέσπασαν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου Περιστερίου στον 2ο Μαθητικό Διαγωνισμό Οπτικοακουστικής και Ψηφιακής Δημιουργίας «Η ιστορία σου, είναι ιστορία της πόλης σου».

Το 15λεπτο ντοκιμαντέρ των μαθητών από το Περιστέρι με τίτλο «Η γειτονιά που άνθησε στο κάρβουνο» διακρίθηκε μεταξύ άλλων έργων μαθητών ολόκληρης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας και της Ομογένειας.

Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσε η εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας και θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) το Γενικό Συμβούλιο Βιβλιοθηκών του ΥΠΑΙΘ, το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων & Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ ΑΕ).

Το ντοκιμαντέρ που προήλθε από το σχολείο του Περιστερίου ήταν μια ερευνητική και κινηματογραφική προσπάθεια ομάδας μαθητών του 7ου γυμνασίου.

Η ταινία αναφέρεται σε ένα, όχι και τόσο γνωστό, ιστορικό γεγονός που αφορά μια συνοικία του Δήμου Περιστερίου.

Περιγράφει την προσπάθεια των πρώτων κατοίκων της γειτονιάς της Ανθούπολης αρχικά να εγκατασταθούν και στη συνέχεια να διασώσουν τα σπίτια και τη ζωή τους από την ανεξέλεγκτη λειτουργία ενός παλιού ορυχείου κάρβουνου.

Το έργο επικεντρώνεται κυρίως στην εξέγερση της νύχτας της 14ης Μαΐου 1956 που οδήγησε στο κλείσιμο του ορυχείου και στη δικαίωση των κατοίκων της συνοικίας.

Συντονίστριες έργου :Παπαμάρκου Μελπομένη (Διευθύντρια-Φιλόλογος), Άννα Κακαδιάρη (φιλόλογος), Ιωάννα Μακρή (Κοινωνιολόγος)