• Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

«Διάγγελμα» του Αλ. Τσίπρα για τις παροχές

Avatar
Peristeri News
Μάιος07/ 2019

Το πακέτο των προεκλογικών ελαφρύνσεων αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει μαζί με το οικονομικό επιτελείο στο Ζάππειο Μέγαρο.

Οι συζητήσεις της κυβέρνησης για το λεγόμενο πακέτο των θετικών μέτρων βρίσκονται σε εξέλιξη με τους Θεσμούς, οι οποίοι αποχωρούν από την Αθήνα την Τετάρτη, και σε αυτό το Μαξίμου έχει επενδύσει πολλά για να μειώσει τη διαφορά υπέρ της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επενδύσει στο πακέτο κοινωνικών παροχών, για το οποίο κυβερνητικές πηγές έχουν αφήσει να διαρρεύσει ότι θα περιλαμβάνει τις 120 δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και την εφορία, μείωση του ΕΝΦΙΑ, μείωση του ΦΠΑ και άλλα μέτρα μόνιμου χαρακτήρα, είναι δεδομένη και όπως τονίζεται από την απελευθέρωση πρόσθετου δημοσιονομικού χώρου της τάξεως του 1 δισ. το 2023, η κυβέρνηση θα θελήσει να «μοιράσει» ένα σημαντικό μέρος.

Το νέο πακέτο παροχών, μεταξύ άλλων, αναμένεται να περιλαμβάνει και τα εξής μέτρα:

  • Μείωση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 22%.
  • Μετατάξεις προϊόντων και υπηρεσιών από τον κανονικό (24%) στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%).
  • Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 22% σε επίπεδο χαμηλότερο από το 20% που ήδη έχει ψηφιστεί για να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2020.
  • Μειώσεις στους ΕΦΚ της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης.
  • Νέες διορθωτικές κινήσεις για περαιτέρω μειώσεις επιβαρύνσεων στον ΕΝΦΙΑ, με στόχο τη συνολική μείωση του φόρου κατά 30%.
  • Επαναφορά της έκπτωσης 1,5% ή 2% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του φόρου εισοδήματος και κάθε άλλου ποσού τακτικού ή έκτακτου φόρου.