• Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Δημοσκόπηση: Πώς βαθμολογούν την κυβέρνηση στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Peristeri News
Peristeri News
Μάιος11/ 2020

Να τιμωρούνται όσοι παραβαίνουν τα μέτρα για τον συνωστισμό σε πλατείες και αλλού ζητούν οι πολίτες σύμφωνα έρευνα της εταιρίας Opinion Poll, από την οποία προκύπτει επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα δεν επιθυμεί το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων. Η συντριπτική πλειονότητα επικροτεί τη στάση του πρωθυπουργού. Πώς βαθμολογούνται οι υπουργοί.

H ανησυχία των πολιτών για ένα δεύτερο κύμα της νόσου είναι έκδηλη, καθώς το 74% είναι θετικό και μάλλον θετικό στην επιβολή ποινών και μέτρων που ήδη έχουν ανακοινωθεί προκειμένου να σταματήσουν οι συναθροίσεις.

Επιπλέον ένα εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ( 77%) τάσσεται κατά του ανοίγματος των δημοτικών σχολείων. Το 40% δηλώνει ότι αισθάνεται λίγο ή καθόλου αισιοδοξία για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο επόμενο διάστημα έναντι του 56% που δηλώνει πολύ και αρκετά αισιόδοξο.

Ανησυχία επικρατεί και για το πώς θα αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Το 47% δηλώνει πολύ και αρκετή εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αυτό το μέτωπο έναντι 50% που δηλώνει λίγο και καθόλου εμπιστοσύνη. Ωστόσο το 81% δηλώνει ικανοποιημένο από την συνολική στάση του πρωθυπουργού στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός (69%), με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να παρουσιάζει δημοφιλία 28%.

 

Όσον αφορά στο πώς αξιολογούνται οι υπουργοί, το 60% δηλώνει ικανοποιημένο από το έργο και την εικόνα του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και το 55% από το έργο του υπουργού Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου. Ακολουθούν με 54% ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και 53% ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Στην πρόθεση ψήφου επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της ΝΔ στο πολιτικό σκηνικό. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 40.2% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το ΚΚΕ με 5% και στην τέταρτη το Κίνημα Αλλαγής με 4,5%. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει ποσοστό 4% και το ΜΕΡΑ25 συγκεντρώνει 3%.