• Κυριακή, 26 Μάιος, 2019

Δημοσκόπηση: Κάλπες τώρα θέλει το 65%

Peristeri News
Ιανουάριος16/ 2019

Να πάει άμεσα η χώρα σε κάλπες επιθυμεί η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc για λογαριασμό του «protothema.gr».

Παράλληλα απορρίπτει τη Συμφωνία των Πρεσπών -απέναντι στην οποία είναι μάλιστα πιο αρνητικοί οι νεότεροι- ενώ πιστεύει ότι το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν προσυμφωνημένο.

Στην ερώτηση «Μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, θέλετε η κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης ή να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές» το 65,5% επιλέγει το δεύτερο, ενώ μόνο το 29,7% απαντά ότι προτιμά η κυβέρνηση να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης και ένα ποσοστό 4,8% λέει «δεν απαντώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 68,3% θεωρεί ότι η αποχώρηση ήταν προσυμφωνημένη, ενώ μεγάλο ποσοστό (65,3%) εκτιμά ότι ο Πάνος Καμμένος έχασε από τους τελευταίους χειρισμούς και τις πολιτικές εξελίξεις. Αντιθέτως μόλις το 21,4% πιστεύει ο τέως υπουργός Εθνικής Άμυνας ευνοείται.

Στο ερώτημα για το πώς αξιολογούν οι Έλληνες τη Συμφωνία των Πρεσπών με βάση τα όσα γνωρίζουν, μόλις 26,5% δηλώνουν πως είναι θετική ή μάλλον θετική για τα ελληνικά συμφέροντα, ενώ το 69,6% τη θεωρεί αρνητική ή μάλλον αρνητική.

Η έρευνα έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 824 νοικοκυριών από τις 14 έως τις 16 Ιανουαρίου.