• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Δεν θα ξυριστούν αν δε σχηματισθεί κυβέρνηση

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος28/ 2011

Εκατοντάδες Βέλγοι που αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με πρωτότυπο τρόπο για την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης στη χώρα τους.

Οι εκατοντάδες Βέλγοι που αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν με πρωτότυπο τρόπο για την έλλειψη πολιτικής συναίνεσης στη χώρα τους, δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να ξυριστούν για όσον καιρό οι πολιτικοί τους δεν συμφωνούν στον σχηματισμό μίας κυβέρνησης, φαίνεται πως έχουν αρχίσει να ακονίζουν τα ξυράφια τους, απελπισμένοι για την πραγματική αποτελμάτωση των διαδικασιών.

Ο γαλλόφωνος ηθοποιός Μπενουά Πελβόρντ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να αφήσουν να μακρύνουν οι φαβορίτες τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αδιέξοδο στις συνομιλίες ανάμεσα στα γαλλόφωνα και φλαμανδικά κόμματα.

Συνολικά 798 άνδρες υπέγραψαν αρχικά την έκκλησή του στον ιστότοπο http://www.unebelgiqueaupoil.be/.

Πλην όμως η πρωτοβουλία φαίνεται να πνέει τα λοίσθια, καθώς οι πληροφορίες στον Τύπο αναφέρουν πως ο εμπνευστής και καθοδηγητής της Πελβόρντ έχει ξυριστεί πλέον, μολονότι ο ατζέντης του δηλώνει αδυναμία να το επιβεβαιώσει.

Από την πλευρά του, ο φλαμανδός τηλεπαρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Κεν Φίλετ δήλωσε πως ο ίδιος θα διατηρήσει προς ώρας τη δική του γενειάδα.

«Φοβούμαι πως εάν δεν ήμουν μία διάσημη, κατά το μάλλον, ή ήττον, προσωπικότητα, θα είχα ξυριστεί έως σήμερα», τόνισε ο Φίλετ, ο οποίος δημοσιεύει από καιρού εις καιρόν φωτογραφίες από το «μάκρος» της εξέλιξης της διαμαρτυρίας του στην ιστοσελίδα. Όπως πάντως πρόσθεσε ο ίδιος, δεν είναι πλέον βέβαιος έως πότε θα συνεχίσει.

«Μόλις βαριαναστέναξα. Σιγά-σιγά αρχίζω να σκέφτομαι πως θα ξυριστώ την 365η ημέρα, στην επέτειο των εκλογών της 13ης Ιουνίου (2010). Έως τότε θα είναι σαφές πως βρισκόμαστε σε μία αδιέξοδη κατάσταση. Δεν ακούγεται αυτό αξιοπρεπές;».

Οι συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, που σήμερα ασκείται μεταβατικά από τον φλαμανδό Χριστιανοδημοκράτη Βόουτερ Μπέκε, εξακολουθούν να μην εμφανίζουν ενθαρρυντικά σημεία προόδου, 318 ημέρες μετά τις εκλογές.