• Τρίτη, 26 Μάρτιος, 2019

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ…

Peristeri News
Ιανουάριος25/ 2018

Ή αν προτιμάτε Ελληνικός λαός εναντίον ΝΑΤΟ (με ότι αυτό συνεπάγεται)…

Το Σκοπιανό έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, μετά από πολλά χρόνια και αυτό οφείλεται, φυσικά, στην πίεση του ΝΑΤΟ, για είσοδο των Σκοπίων στην Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Μέχρι και ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα, Μάθιου Νίμιτς, δεν κρατά τα προσχήματα και αναφέρει τους Σκοπιανούς ως Μακεδόνες.

Σάλο φυσικά έχει προκαλέσει η δήλωση του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στην οποία αναφέρει ότι «ας λέγονται και Βόρεια Ελλάδα τα Σκόπια».

Ενώ η ηγεσία της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) ήταν έτοιμη για (την κλασική της στρατηγική) συμβιβασμό, η μεγάλη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης, απέδειξε πως ο ελληνικός λαός δεν είναι ακόμα έτοιμος να δεχτεί την παραχώρηση του ονόματος «Μακεδονία» στο γειτονικό κράτος.

Πριν μερικές ημέρες, ο κυβερνητικός υπουργός, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτήρισε ακραίους και εθνικιστές όσους διαφωνούν με τη χρήση του όρου. Άραγε, αυτή η λαοθάλασσα που κατέκλυσε την μακεδονική πρωτεύουσα ανήκει αποκλειστικά στην άκρα δεξιά;

Παράλληλα, υπήρξε, θα λέγαμε, ευγενικό… bullying. στον Πάνο Καμμένο, από τον, επίσης, Υπουργό και μακροχρόνιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος τόνισε ότι «ως Υπουργός Άμυνας, οφείλει να υπερασπιστεί τη μία και μοναδική θέση της Κυβέρνησης».

Το λαϊκό ρεύμα που έχει αναπτυχθεί μπορεί πλέον να εξελιχθεί σε κρίσιμο διαμορφωτή των εξελίξεων. Θεωρείται για παράδειγμα ακόμη πιο δύσκολο τώρα να αλλάξουν στάση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσουν συμφωνία για παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στα Σκόπια. Στο ίδιο περίπου ρεύμα και η Νέα Δημοκρατία.

Σε κάθε περίπτωση καθίσταται περίπου αδύνατη μία ενιαία γραμμή των πολιτικών δυνάμεων, έτσι όπως θα την ήθελε το Μέγαρο Μαξίμου, για να επιλύσει το Σκοπιανό, που τόσο πολύ επιδιώκει ο κ. Τσίπρας μετά τη σχετική πίεση του αμερικανικού παράγοντα.

Εν αναμονή των εξελίξεων, λοιπόν, καθώς πλησιάζει και το συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 4 Φεβρουαρίου.

Ετικέτες: ,