• Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Δήμος Περιστερίου: Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Peristeri News
Peristeri News
Σεπτέμβριος17/ 2020

Σε κατάσταση ετοιμότητας εν όψει σημαντικής επιδείνωσης του καιρού έθεσε ο Δήμος Περιστερίου ολόκληρο τον μηχανισμό του.

Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης ενημερώνει τους δημότες ότι υπάρχει προειδοποίηση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Περιστερίου έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, καθώς τα επόμενα 24ώρα αναμένονται ισχυρές βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι στην Αττική.

Με βάση τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συστήνονται τα παρακάτω μέτρα αυτοπροστασίας:

• Όσοι βρίσκονται σε περιοχές που έχουν πλημμυρίσει στο παρελθόν, να αποφύγουν να μείνουν σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους.

• Εξετάστε το ενδεχόμενο για το διήμερο αυτής της κακοκαιρίας να μην παραμείνετε στα σπίτια σας και να φιλοξενηθείτε σε συγγενείς ή φίλους.

• Αποφύγετε κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

• Μην διασχίζετε για κανένα λόγο δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, πεζοί ή με όχημα, εάν βρεθείτε στη θέση αυτή. Για κανένα λόγο.

• Στο σπίτι ασφαλίστε αντικείμενα, που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς. Ασφαλίστε τις πόρτες, τα παράθυρα και τις τέντες.

• Μην κρατάτε ηλεκτρικές συσκευές ή το τηλέφωνο διότι ο κεραυνός μπορεί να περάσει μέσα από τα καλώδια. Αποσυνδέστε τις συσκευές τηλεόρασης από την κεραία και την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος. Αποφύγετε να αγγίξετε τις σωληνώσεις των υδραυλικών (κουζίνα, μπάνιο) καθώς συνιστούν καλούς αγωγούς του ηλεκτρισμού.

• Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο ακινητοποιήστε το στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του. Μείνετε μέσα και ανάψτε τα προειδοποιητικά φώτα στάσης (φώτα έκτακτης ανάγκης) μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα. Κλείστε τα τζάμια και μην ακουμπάτε σε μεταλλικά αντικείμενα. Αποφύγετε τους πλημμυρισμένους δρόμους.

• Ελέγξτε τον τρόπο στερέωσης διαφημιστικών πινακίδων που τυχόν έχετε αναρτήσει.

Βασικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του Κυκλώνα «Ιανός»

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα – Μάρκου παρακαλεί τους δημότες της πόλης, να σταθούν αρωγοί στις δύσκολες ώρες για την αντιμετώπιση του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανός».

Βασικές οδηγίες:

– Αποφυγή τοποθέτησης ογκωδών αντικειμένων και κάθε είδους απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και δίπλα στους κάδους.

– Μην σταθμεύετε τα οχήματα πάνω από φρεάτια ομβρίων.

– Δεν σταθμεύουμε, αλλά και δεν περπατάμε κάτω από ψηλά δέντρα.

– Αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων

Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των δημοτών.

Πληροφορίες: κ. Θωμάς Ρουμπάκος, Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Περιστερίου (κιν. 6947-966451).