• Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Δήμος Περιστερίου: Οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί κοντά σε γονείς και παιδιά

Avatar
Peristeri News
Απρίλιος03/ 2020

Για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Περιστερίου, με κεντρικό τους σύνθημα «Κοντά στο Παιδί και στο Γονιό», λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού επικοινωνούν μέσα από την σελίδα τους στο facebook.

Συγκεκριμένα, οι παιδαγωγοί των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών θέλοντας να έχουν επικοινωνία με τους γονείς και τα παιδιά, εμπλούτισαν τη σελίδα τους στο facebook: Παιδικοί Σταθμοί Δήμου Περιστερίου, με ιδέες για δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Κατασκευές με υλικά που δύσκολα κάποιος γονέας θα φανταζόταν, παιχνίδια κινητικά και ψυχοσωματικά που είναι απαραίτητο να συνεχίσουν να γεμίζουν τη ζωή των παιδιών, παραμύθια, προτάσεις… Τηλεφωνική επικοινωνία των παιδαγωγών με τους γονείς και πολλές φορές με τη συμμετοχή των παιδιών.

Να σημειώσουμε πως συγκινητική είναι η ανταπόκριση των γονέων καθώς καθημερινά αλληλεπιδρούν με το παιδαγωγικό προσωπικό στέλνοντας εικόνες οικογενειακής δημιουργίας, ακολουθώντας τις προτάσεις τους.

Οι παιδαγωγοί ήδη ετοιμάζουν μικρά βιντεάκια, τα οποία θα προβάλλονται σχεδόν καθημερινά. Μέσω των βιντεοσκοπημένων δράσεων και δραστηριοτήτων θα βρίσκονται πιο κοντά, πιο ζωντανά σε παιδιά και γονείς.

Ποικίλα θέματα που θα χαροποιήσουν μικρούς και μεγάλους και αποδεικνύουν έμπρακτα το μεγάλο ενδιαφέρον για τους αυριανούς πολίτες της πόλης.