• Πέμπτη, 15 Απρίλιος, 2021

Γ. Μουζάλας: Να μην καταδικάσουμε τους πρόσφυγες

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος16/ 2015

Την ανησυχία ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι μπορεί να δώσουν «άλλοθι σε ακροδεξιές απόψεις» εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας στο Mega.

«Το πρώτο ζήτημα είναι ότι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και τα μέτρα ασφαλείας. Το δεύτερο είναι να μην καταδικάσουμε τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Μουζάλας, ενώ επανέλαβε ότι το θλιβερό γεγονός των αποτρόπαιων επιθέσεων στο Παρίσι «δείχνει την ανάγκη της επαλήθευσης των στοιχείων των προσφύγων στην Τουρκία, στην Ιορδανία και στον Λίβανο».

Ο αναπληρωτής υπουργός εκτίμησε ότι οποιαδήποτε (στρατιωτική) επέμβαση στη Συρία θα αυξήσει τους πρόσφυγες. «Στον βομβαρδισμό στο Χαλέπι οι πρόσφυγες αυξήθηκαν. Αν κανείς επιδιώκει την οριστική επίλυση του προβλήματος πρέπει να σταματήσει ο πόλεμος. Και αυτό μπορεί να γίνει μέσα από πολιτικές διαδικασίες», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να κατασκευάσει η ΠΓΔΜ φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, σημείωσε ότι αυτό θα σημάνει «μεγάλη ταλαιπωρία» για τη χώρα μας και πρόσθεσε πως «θα πρέπει να είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε».