• Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

ΓΣΕΕ: Περισσότεροι έλεγχοι για τη μη καταβολή δώρου

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος27/ 2011

Την εντατικοποίηση των ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων ζητά η ΓΣΕΕ, μιλώντας για ανησυχητική αύξηση των εργοδοτών που δεν κατέβαλαν το δώρο έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων ζητά η ΓΣΕΕ, μιλώντας για ανησυχητική αύξηση του αριθμού των εργοδοτών που δεν κατέβαλαν το δώρο έως τις 21 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις. Ενδεικτικό είναι ότι οι σχετικές καταγγελίες εργαζομένων πενταπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι.

Στη σημερινή δύσκολη περίοδο κατά την οποία τα εισοδήματα των εργαζομένων έχουν μειωθεί, «η μη καταβολή μισθών αλλά και του δώρου, εντείνει τη φτώχεια και την ανασφάλεια» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι η καταβολή του δώρου είναι υποχρεωτική και προβλέπεται από τη νομοθεσία και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ζητά δε την εντατικοποίηση των ελέγχων από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Η ΓΣΕΕ καλεί επίσης όλες τις δημόσιες, αστυνομικές και δικαστικές Αρχές, όταν πληροφορούνται τη μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων να πράττουν το καθήκον τους που απορρέει από το νόμο και να συμπράξουν στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους στην αποτελεσματική προστασία των εργαζομένων.

Οι καταγγελίες εργαζομένων στις Επιθεωρήσεις Εργασίας ξεπέρασαν φέτος τις 2.000 πανελλαδικά αριθμός, ο οποίος, σύμφωνα με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ, Μιχάλη Χάλαρη, είναι πενταπλάσιος από τον περυσινό.

Από την πλευρά τους, οι εργοδότες που δεν κατέβαλαν το δώρο επικαλούνται οικονομικά προβλήματα και τη γενικότερη κρίση της αγοράς.