PeristeriNews.gr
Διεθνή

Γαλλία: Ποινή φυλάκισης με αναστολή στον Ζαν-Λικ Μελανσόν


Ποινή φυλάκισης τριών μηνών με αναστολή και πρόστιμο 8.000 ευρώ επιβλήθηκε στον ηγέτη της γαλλικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν για τη βίαιη αντίδρασή του απέναντι σε αξιωματούχους που ερευνούσαν καταγγελίες για αργομισθίες συνεργατών του στο Ευρωκοινοβούλιο και για υπέρβαση εξόδων κατά την προεδρική του εκστρατεία το 2017, ανακοίνωσε σήμερα δικαστήριο του Παρισιού.

Το Οκτώβριο του 2018, η εισαγγελία του Παρισιού είχε δώσει εντολή να διεξαχθούν έρευνες στα γραφεία του κινήματός του «Ανυπότακτη Γαλλία» και στο σπίτι του. Ο ίδιος κατήγγειλε ότι επρόκειτο για πολιτική δίωξη.

Ο Μελανσόν είχε επιτεθεί κατά των αστυνομικών, επιμένοντας ότι στόχος του ήταν να επιβλέπει τις έρευνες για να μη χαθούν σημαντικά έγγραφα. Είχε επίσης αμφισβητήσει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, είχε καταγγείλει «πολιτική αστυνομική επιχείρηση» και είχε δηλώσει ότι είναι θύμα συνωμοσίας που στοχεύει «να τον εξοντώσει πολιτικά».

Ο Μελανσόν αντιτίθεται στην οικονομική πολιτική του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και είναι υποστηρικτής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων». Στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών το 2017 είχε εξασφαλίσει ποσοστό 19,5%.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment