• Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Β. Λεβέντης: Να παραιτηθούν οι ηγεσίες Πυροσβεστικής και ΕΛ.ΑΣ.

Avatar
Peristeri News
Ιούλιος30/ 2018

Τις παραιτήσεις της πολιτικής και της φυσικής ηγεσίας της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς επίσης και όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση απόδοσης ευθυνών της ανείπωτης τραγωδίας από την πυργκαγιά στην ανατολική Αττική, ζήτησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, στην αίθουσα της Γερουσίας της Βουλής, ο κ. Λεβέντης καταλόγισε βαριά αμέλεια και ευθύνη της κρατικής μηχανής για τον τρόπο που έγινε η διαχείριση των ωρών της κρίσης στο Μάτι Αττικής.

Επιπλέον, αναγνώρισε ότι ευθύνες έχουν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που «με ανοχή άφηναν τους πολίτες να χτίζουν αυθαίρετα», αλλά αυτό δεν σημαίνει -όπως είπε- και απαλλαγή ευθυνών της σημερινής κυβέρνησης.

«Αποδεικνύεται περίτρανα ότι το βράδυ της Δευτέρας στήθηκε ένα τηλεοπτικό σόου με υπουργούς, κυβερνητικούς αξιωματούχους και παράγοντες του κρατικού μηχανισμού και το αποτέλεσμα που βγαίνει από αυτήν τη σύσκεψη είναι ότι κοιμόντουσαν όλοι όρθιοι» ανέφερε ο κ. Λεβέντης και σημείωσε ότι αφού οι παραιτήσεις των υπευθύνων δεν ζητήθηκαν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, θα έπρεπε από μόνοι τους να παραιτηθούν άμεσα.

«Οι νεκροί μας ζητούν κάθαρση και παραιτήσεις. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση απόντων που δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Ευτυχώς, η χώρα θα απαλλαγεί από αυτούς στις εκλογές που έρχονται», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Λέβεντης πρότεινε και άμεσα μέτρα για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Συγκεκριμένα, πρότεινε να δοθεί το ποσό των 100.000 ευρώ για κάθε νεκρό συμπολίτη μας, σύνταξη 1.500 ευρώ σε όποιον πυρόπληκτο παθόντα δεν έχει άλλα εισοδήματα, είναι άνεργος ή άτομο ΑμΕΑ και εισαγωγή άνευ εξετάσεων στα ΑΕΙ για τα παιδιά των οικογενειών που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά.