• Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Β. Κικίλιας: Λελογισμένα τα νέα μέτρα

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος23/ 2020

Στο ίδιο πνεύμα με τον πρωθυπουργό που κατά το διάγγελμά μου χθες ξεκαθάρισε πως ένα γενικό lockdown δεν αποτελεί επιλογή του, εμφανίστηκε σήμερα και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι το γενικό lockdown δεν είναι το επόμενο βήμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς υπάρχουν και αρκετά ακόμη όπλα στη φαρέτρα της πολιτείας και με οδηγό τον υγειονομικό χάρτη.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι τα τοπικά lockdown δεν είναι κάτι που βγαίνουν από το τραπέζι τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα μέτρο που δεν προαναγγέλλεται.

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τα χαρακτήρισε «λελογισμένα και ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας» ενώ απαντώντας στους λόγους για τους οποίους δεν εφαρμόζονται οριζόντια σε όλη τη χώρα, ο κ. Κικίλιας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει να προσμετρήσει την κοινωνία και τους ανθρώπους που αγωνιούν και παράλληλα να προστατεύσει τις ζωές των ανθρώπων. Εξήγησε ότι σε χώρες που εφαρμόστηκαν πολλά μέτρα ενώ αυτά που ίσχυαν ήδη δεν εφαρμόζονταν, δεν υπήρξε αποτέλεσμα και πως αυτό που χρειάζεται είναι να γίνει μια ομαδική προσπάθεια καθώς τα υγειονομικά δεδομένα δυσκολεύουν.