• Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Βρετανία: Πίσω στην Ντάουνινγκ Στριτ ο Τζόνσον

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος27/ 2020

Στην Ντάουνινγκ Στριτ επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, υπό την πίεση να παρουσιάσει τη σχέδιο της κυβέρνησής του για την επιστροφή στη «νέα κανονικότητα», η οποία σύμφωνα με τους υπουργούς του σημαίνει πως η φυσική αποστασιοποίηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για τους πολίτες, ακόμη και όταν τα μέτρα αρθούν.

Ο Τζόνσον καλείται να εξηγήσει στους ανήσυχους Βρετανούς πώς θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία και οι επιχειρήσεις, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους. Ένα από τα βέβαια μέτρα για την αντιμετώπιση της επόμενης φάσης της πανδημίας είναι η υποχρεωτική καραντίνα σε όλους όσοι προσγειώνονται στα βρετανικά αεροδρόμια.

Όσον αφορά ειδικά τα σχολεία, ο υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ, ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντα του πρωθυπουργού όσο εκείνος ανάρρωνε από τη νόσο Covid-19, ξεκαθάρισε ότι θα ήταν «αδιανόητο» να επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία χωρίς περαιτέρω μέτρα.

Για τις επιχειρήσεις οι οποίες πρόκειται να ανοίξουν ξανά μετά το lockdown, τόνισε ότι θα πρέπει να κοιτάξουν το παράδειγμα των καταστημάτων τα οποία ήταν ανοιχτά, παραπέμποντας εμμέσως πλην σαφώς στα σούπερ μάρκετ και τις τεράστιες ουρές που σχηματίζονταν όλο αυτό το διάστημα έξω από αυτές.

Οι θάνατοι στο νοσοκομείο από τον νέο κορωνοϊό, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση, ήταν 413, με συνολικά τα 20.732. Αυτός ήταν ο χαμηλότερος απολογισμός από τα τέλη Μαρτίου, αν και αναμένεται να αυξηθεί ξανά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.