• Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Βιωματικό Σεμινάριο για Γονείς Παιδιών κάθε Ηλικίας του Δήμου Περιστερίου

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος22/ 2015

Στα πλαίσια της υλοποίησης των δράσεων του, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Περιστερίου ‘Οδοιπορικό’, διοργανώνει εκ νέου βιωματικό σεμινάριο το οποίο απευθύνεται σε γονείς παιδιών κάθε ηλικίας.

Η Πρόεδρος, Ουρανία Σαγιάκου, Δημοτική Σύμβουλος, θεωρεί ότι ο θεσμός της οικογένειας και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους, η ποιότητα των συναισθηματικών τους σχέσεων, καθώς και η οριοθέτηση και η θέσπιση κανόνων, καθιστούν τον ρόλο του γονέα ως έναν από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς στην κοινωνία μας.

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι η επεξεργασία θεμάτων σχετικών με την ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, τη βελτίωση των οικογενειακών σχέσεων και της επικοινωνίας μεταξύ γονιών και παιδιών, τη διαχείριση του άγχους στη οικογένεια καθώς και ενημέρωση για τους παράγοντες που επηρεάζουν τη χρήση ουσιών και άλλες επικίνδυνες συμπεριφορές.

Το σεμινάριο θα διεξάγεται σε εβδομαδιαία βάση, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.30-20.30 στο χώρο του Οδοιπορικού, Κρυστάλλη 49, Περιστέρι, (περιοχή Τσαλαβούτα, κοντά στην στάση Μετρό, Άγιος Αντώνιος). Οι συναντήσεις της ομάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 και θα διαρκέσουν μέχρι τον Απρίλιο του 2016. Τον συντονισμό της Ομάδας έχει ο κ. Χρήστος Κυριακάκος, Ψυχολόγος, μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Οδοιπορικού.

Για πληροφορίες: ¨Οδοιπορικό¨ τηλ. 210 57 86 888, email: kp.odiporiko@yahoo.gr