• Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Βίαιες συμπλοκές μεταξύ κληρικών στο ναό της Γεννήσεως

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος28/ 2011

Βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, ανάμεσα σε Ορθόδοξους και Αρμένιους κληρικούς, με αφορμή το λεγόμενο «σάρωμα», το ετήσιο δηλαδή καθάρισμα του χώρου.Βίαιες συμπλοκές ξέσπασαν στο ναό της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, ανάμεσα σε Ορθόδοξους και Αρμένιους κληρικούς, με αφορμή το λεγόμενο «σάρωμα», το ετήσιο δηλαδή καθάρισμα του χώρου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αγιοταφίτες μοναχοί άρχισαν μαζί με Φραγκισκανούς και Αρμενίους το σάρωμα στη Βηθλεέμ. Κάθε χρόνο λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Βασιλική της Γεννήσεως, καθαρίζεται από όλα τα δόγματα. Οι Ορθόδοξοι τοποθέτησαν τη σκάλα και άρχισαν την διαδικασία, ωστόσο οι Αρμένιοι αρνήθηκαν να αποχωρίσουν από το παρεκκλήσι όπως ορίζεται από την συμφωνία.

Αμέσως ζητήθηκε προστασία από την αστυνομία που ήταν στο χώρο, με την κίνηση αυτή οι Αρμένιοι ξεσηκώθηκαν και επιτέθηκαν στους Ορθόδοξους κληρικούς. Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκαν πέντε μοναχοί. Οι σκηνές με τα πρωτοφανή επεισόδια έκαναν το γύρω του κόσμου.