• Δευτέρα, 22 Οκτώβριος, 2018

Αυτή η λάσπη δεν θα ξεπλυθεί ποτέ!

Peristeri News
Νοέμβριος17/ 2017

Αυτά που αντικρίζει όποιος βρεθεί στην Μάνδρα αυτές τις μέρες είναι αδιανόητα και πρωτοφανή, εικόνες που κυρίως οι μικρότεροι πολίτες αυτής της χώρας δεν έχουν ξαναδεί.

Ίσως να θυμίζει σε κάποιους μεγαλύτερους, πλημμύρες μια άλλης εποχής.

Λάσπη παντού… Αυτοκίνητα να έχουν ανέβει σε μπαλκόνια και ταράτσες… δέντρα να έχουν μπει μέσα σε κατοικίες από τα παράθυρα… παπούτσια ανθρώπων σε μια γωνιά του δρόμου και άλλες πολλές εικόνες που σίγουρα τις έχουν δείξει τα τηλεοπτικά κανάλια και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Αυτό που μένει στην τελική τι είναι; Οι δεκάδες νεκροί, οι ξεσπιτωμένοι άνθρωποι και η κατάντια αυτής της χώρας που ενώ έχει να επιδείξει μεγάλες νίκες ιστορικά, στη σύγχρονη ιστορία όλο και κατρακυλάει πιο χαμηλά στις ψυχές και στη συνείδηση των ανθρώπων που την κατοικούν.

Θα μου πείτε φταίει η χώρα για ότι συμβαίνει ή οι άνθρωποι που την κυβερνούν;

Η απάντηση είναι απλή! Η ζωντανή εικόνα μιας χώρας είναι οι άνθρωποι της. Δυστυχώς εμείς οι ίδιοι προκαλέσαμε αυτό που συνέβη στη Μάνδρα και σε άλλες περιοχές της Αττικής με τις πλημμύρες.

Οι λόγοι για τις πλημμύρες και τις αιτίες των αφύσικων γεγονότων έχουν αναλυθεί και δεν είναι της παρούσης.

Το μόνο σίγουρο είναι ο θρήνος και η ταλαιπωρία που πέρασαν και θα περάσουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας αφού η λάσπη που καταπλάκωσε τους ανθρώπους και τα σπίτια τους δεν θα ξεπλυθεί ποτέ!

Ας αναλογιστούν κάποιοι τις ευθύνες τους από τα πλουσιοπάροχα σπίτια τους στα ευγενή προάστια της Αθήνας.

Ετικέτες: