• Σάββατο, 8 Αυγούστου, 2020

Αυλαία για τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Καρλ Λάγκερφελντ

Avatar
Peristeri News
Φεβρουάριος19/ 2019

Ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ πέθανε σήμερα το πρωί στο Παρίσι σε ηλικία 85 ετών.

Είχε εισαχθεί εσπευσμένα χθες το βράδυ στο νοσοκομείο καθώς τελευταία ταλαιπωρείτο με την υγεία του.

Διηύθυνε τον οίκο υψηλής ραπτικής Chanel από το 1983.

Γεννήθηκε το 1933 στην Γερμανία και ήταν γνωστός ως ένας εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας και φωτογράφος.

Γόνος ιδιαίτερα εύπορης οικογένειας βιομηχάνων, ανατράφηκε με πολλές ανέσεις, διαμορφώνοντας, παράλληλα, μια αντισυμβατική προσωπικότητα.

Καυστικός, ενίοτε κυνικός, προσβλητικός και εξωστρεφής, προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις με τις εκάστοτε, ιστορικές ρήσεις του, που έχουν καταγραφεί στο συνεργατικό πόνημα “The World According to Karl”.

Το ξεκίνημά του στο χώρο της υψηλής ραπτικής καταγράφηκε στα 1963, όταν άρχισε να εργάζεται για λογαριασμό του Ιταλικού Οίκου “Tiziani”, ενώ λίγους μήνες μετά συνεργάσθηκε με το αντίστοιχο, Γαλλικό στούντιο “Chloe”. Ακολούθησαν οι Οίκοι “Fendi” (1965) και “Curiel” (1970, Ιταλία) και ο Γαλλικός “Chanel” (από το 1983).

Ο άνθρωπος που μέσα στο πέρασμα των χρόνων έχει καθορίσει το στιλ και το look εκατομμυρίων γυναικών, αλλά και αντρών, έχασε δύο σόου του Chanel στο Παρίσι λόγω της βεβαρημένης υγείας του, και οι τελευταίες του εμφανίσεις τον έδειχναν ιδιαίτερα καταπονημένο.

Ο Λάγκερφελντ, που δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία του, διατήρησε προσωπικό, πολυετή δεσμό με τον Ζακ ντε Μπασιέ, έως το θάνατό του τελευταίου, στα 1989.

Ετικέτες: ,