• Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Αραιές νεφώσεις το Μεγάλο Σάββατο

Avatar
Peristeri News
Απρίλιος30/ 2016

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία σήμερα Μεγάλο Σάββατο προβλέπει λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια, τα δυτικά και τα κεντρικά. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης. Με γενικά καλό καιρό θα εορταστεί το Πάσχα σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις προβλέπεις των μετεωρολόγων.

Ειδικότερα, στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαρων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί τοπικά εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς. Στα δυτικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων στα ορεινά τις μεσημβρινέ και απογευματινές ώρες. Στην Πελοπόννησο αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 24 βαθμούς. Στην Ήπειροο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα βόρεια όπου υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 25 βαθμούς.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ βορειανατολικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολοκοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 25 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Την Κυριακή του Πάσχα αναμένεται καλός καιρός μέχρι το απόγευμα, με αραιές νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά μέχρι το βράδυ στα υπόλοιπα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ, που στα νότια βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.

Και την Κυριακή ευνοείται η μεταφορά σκόνης, αλλά μόνο στα νότια.

Τη Δευτέρα του Πάσχα η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα στα δυτικά πιθανόν να είναι ισχυρές.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που σταδιακα στα νότια θα γίνουν νότιοι τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραβούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει βαθμιαία πτώση από τα βορειοδυτικά.

Την Τρίτη του Πάσχα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές, κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφό. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Ετικέτες: