• Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Απόπειρα εισβολής του «Ρουβίκωνα» στο υπ. Προστασίας του Πολίτη

Peristeri News
Peristeri News
Ιούνιος11/ 2018

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπάθησαν να εισβάλουν το πρωί μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας».

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8.00 γύρω στα 20 άτομα πέρασαν από την εξωτερική πύλη στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει ειδικότερα ότι «σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων επιχείρησε να εισέλθει στους χώρους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μέσω της κεντρικής εισόδου, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου».

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ τα άτομα αυτά «αποκλείστηκαν αμέσως από την φρουρά στην εξωτερική περίμετρο των εγκαταστάσεων, επί της οδού Π. Κανελλοπούλου, όπου έριξαν έντυπο υλικό». Όπως διευκρινίζεται, όλα τα παραπάνω άτομα προσήχθησαν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Σε κείμενο που ανήρτησε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου η ομάδα «Ρουβίκωνας» εκφράζει την αλληλεγγύη της στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα λόγω της απεργίας πείνας που ξεκίνησε με αίτημα να του χορηγηθεί άδεια από τις φυλακές Κορυδαλλού.

«Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα. Να τελειώνουμε με τις δίκες με κατασκευασμένα κατηγορητήρια. Λευτεριά σε όλους τους πολιτικούς κρατούμενους. Γι’ αυτό λοιπόν, τόλμη, τόλμη, περισσότερη τόλμη» αναφέρουν στην ανάρτησή τους τα μέλη της ομάδας.