• Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας ζητούν κάτοικοι στο Μπουρνάζι

Peristeri News
Peristeri News
Μάιος21/ 2020

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου ενημερώνει για την κινητοποίηση κατοίκων στο πάρκο της οδού Σύρου στο Περιστέρι με σκοπό την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή.

Η ανακοίνωση:

«Την Δευτέρα 18/5 πραγματοποιήσαμε γενική συνέλευση της γειτονιάς μας στο Πάρκο της οδού Σύρου στο Περιστέρι με σκοπό την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή. Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και συμμετείχαν κάτοικοι του Περιστερίου και του Ιλίου. Συγκροτήθηκε επιτροπή κατοίκων για την οργάνωση του αγώνα.

Υπήρξε έντονη ανησυχία των παρευρισκόμενων γιατί η κεραία βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, 110μ από το 36ο Δημοτικό σχολείο Περιστερίου και δίπλα από το πάρκο που παίζουν τα παιδιά της περιοχής.

Στην συνέλευση αναδείχθηκε η ευθύνη και της Δημοτικής αρχής του Περιστερίου που έδωσε άδεια για την τοποθέτηση της κεραίας.

Με ομόφωνη απόφαση της γενικής συνέλευσης απαιτούμε:

  • Την άμεση απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας, αλλά και όλων των άλλων που υπάρχουν στην περιοχή μας και καλούμε όλους τους τοπικούς συλλογικούς φορείς και κατοίκους για μαζικές αγωνιστικές δράσεις.

  • Διενέργεια μέτρησης ακτινοβολίας από τη δημοτική αρχή και κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δημόσια.

  • Ανάκληση παντός τύπου άδειας που τυχόν έδωσαν οι συναρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία, δήμος, ΕΑΕΕ) για την τοποθέτηση της συγκεκριμένης κεραίας.

  • Διενέργεια μέτρησης για όλες τις κεραίες που βρίσκονται κοντά σε σχολεία καθώς και το σύνολο των κεραιών που λειτουργούν με άδεια

  • Να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα και την ασυδοσία των εταιρειών τηλεφωνίας, αδιαφορώντας επιδεικτικά για τη δημόσια υγεία.

Η δημόσια υγεία είναι πάνω από το οικονομικό όφελος είτε συμπολιτών είτε επιχειρηματικών ομίλων και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να παλέψουν οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής».