• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Δυτική Αθήνα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Avatar
Peristeri News
Αύγουστος10/ 2018

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων, για αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, που ο «Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς).

Η απαγόρευση θα έχει ισχύ από τις 7 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 7 το πρωί της Κυριακής.

Ειδικότερα:

Α) Στο Ποικίλο Όρος:

  • Για το Δήμο Χαϊδαρίου η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για τις εισόδους από Ακροπόλεως (Δάσος Χαϊδαρίου), από γέφυρα Σκαραμαγκά (Copa Copana), από Αφαία.
  • Για το Δήμο Περιστερίου η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει από το Γηροκομείο έως Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, Β. Δ των οδών Τεμπών έως την οδό Προσκόπων και Β.Δ. της οδού Ρέας έως την οδό Μηλέας.
  • Για το Δήμο Πετρούπολης η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για το δασικό δρόμο με είσοδο παραπλεύρως του νεκροταφείου, για το δασικό δρόμο με είσοδο έναντι του τέρματος της οδού Σουλίου, για το δασικό δρόμο με είσοδο παραπλεύρως του αναψυκτηρίου του λατομείου Αγ. Τριάδος και στο γήπεδο Γρηγορίου.
  • Για το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για τον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στο Ποικίλο όρος και ξεκινά από την οδό Ιερού Λόχου.

Η απαγόρευση ισχύει συνολικά στο υπόλοιπο δασικό οδικό δίκτυο για τα οχήματα και σε όλες τις δασικές περιοχές για επισκέπτες του Ποικίλου Όρους για τους Δήμους Χαϊδαρίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Αγίων Αναργύρων Καματερού.

Β) Στο Όρος Αιγάλεω:

  • Για το Δήμο Χαϊδαρίου, η απαγόρευση για τα οχήματα ισχύει για τις εισόδους από Ασύρματο (Άνοδος Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου), από tourist information(Άνοδος Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου), από χώρο στάθμευσης Λεωφόρου Σχιστού, από φυλάκιο Ναύτη Λεωφόρου Σχιστού.
  • Για το Δήμο Αγίας Βαρβάρας, η απαγόρευση ισχύει συνολικά για την περιοχή που περικλείεται από την οδό Φλέμινγκ, τον πεζόδρομο Δούσμανη και τον πεζόδρομο Παπαδιαμάντη, καθολικά έως την κορυφογραμμή.

Η απαγόρευση ισχύει συνολικά στο υπόλοιπο δασικό οδικό δίκτυο για τα οχήματα και σε όλες τις δασικές περιοχές για επισκέπτες του Όρους Αιγάλεω για τους Δήμους Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας.

Γ) Στο Δήμο Αιγάλεω για τους δρόμους που διέρχονται περιμετρικά του Άλσους Αιγάλεω και συγκεκριμένα: Ιερά Οδός – Ολυμπίας – Κορίνθου – Μυκηνών – Εδέσσης – Δημητσάνης – Αγίου Σπυρίδωνος – Αγίου Νεκταρίου – Κοζάνης – Πελοποννήσου- Σουλίου -Σίφνου –Πλαπούτα – Δαρδανελίων και μόνο για τα σημεία των οδών που εφάπτονται με το άλσος.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αφορά την ημέρα πρόβλεψης ενώ επισημαίνεται ότι ο ημερήσιος χάρτης κινδύνου πυρκαγιών δημοσιεύεται και στην αρχική σελίδα ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.