• Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δασικές περιοχές στη Δυτική Αθήνα

Peristeri News
Peristeri News
Αύγουστος09/ 2019

Σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) συγκάλεσε την Παρασκευή 09 Αυγούστου 2019 ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας λόγω τεκμηριωμένου επαπειλούμενου κινδύνου δασικών πυρκαγιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε αρχικά στους λόγους σύγκλησης του έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. Κύριος λόγος ήταν το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ. καθώς και ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς, κατηγορία κινδύνου 5 -κατάσταση συναγερμού- που εξέδωσε η Γ.Γ.Π.Π. για το Σάββατο 10/08/2019.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συνόψισε στα συγκεκριμένα μέτρα των εμπλεκόμενων φορέων:

– την ενημέρωση του κοινού για τη αποφυγή δραστηριοτήτων που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά. Προς τούτοις εφιστά την προσοχή του κοινού στις ενέργειες εκείνες που εγκυμονούν κινδύνους για πρόκληση πυρκαγιών
– την απαγόρευση κυκλοφορίας εκδρομέων και οχημάτων σε δασικές περιοχές
– την επιτήρηση από τους Δήμους περιοχών υψηλού κινδύνου (π.χ.δάση,πάρκα)
– την επιτήρηση του Ποικίλου Όρους από τον Α.Σ.Δ.Α.
– τη διαβεβαίωση του Πυροσβεστικού σώματος ότι βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθετήσεις εκπροσώπων της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Αττικής, της Τροχαίας, του ΑΣΔΑ.

Στην έκτακτη σύσκεψη έλαβαν μέρος: ο Τσίπρας Σπύρος, υποδιοικητής του 2ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο Νικόλαος Κούτρας, υποδιοικητής του 10ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, ο Παναγιώτης Γεωργόπουλος εκπρόσωπος του ΑΣΔΑ, η Ζαφειρία Σκρέμπου, αστυνόμος Β’, Α.Τ. Τροχαίας Δυτικής Αττικής, η Μαίρη Τσιώτα, Αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου, ο Νικόλαος Μαλαθρίτης, Αντιδήμαρχος του Δήμου Πετρούπολης, η Ελένη Σταμέλλου, ο Σάββας Σαββίδης, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ο εκπρόσωπος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω, ο Ιωάννης Κωνσταντόπουλος, εκπρόσωπος του Δήμου Ιλίου, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.