• Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Αντώνης Συκάρης: Η πρώτη ελληνική χειμερινή συμμετοχή σε αποστολή στα Ιμαλάια

Peristeri News
Peristeri News
Νοέμβριος16/ 2020

Ο Αντώνης Συκάρης, επίσημος πρεσβευτής των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου, γίνεται η πρώτη ελληνική, χειμερινή συμμετοχή σε αποστολή στα Ιμαλάια!

Ξεκινώντας στις 20 Δεκεμβρίου, ο επίσημος πρεσβευτής του σχολείου από το Περιστέρι, Αντώνης Συκάρης μαζί με άλλους 10 διεθνείς ορειβάτες & 15 πολύ δυνατούς Sherpas, θα προσπαθήσουν να σκαρφαλώσουν την δυσκολότερη κορυφή του κόσμου το K2, στα 8.611m!

Η πρώτη ελληνική, χειμερινή συμμετοχή σε αποστολή στα Ιμαλάια είναι γεγονός!

Ο Αντώνης Συκάρης θα ξεκινήσει από το Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν μαζί με άλλους 10 διεθνείς έμπειρους ορειβάτες και 15 πολύ δυνατούς sherpas.

Στόχος τους είναι να σκαρφαλώσουν σε μια θρυλική κορυφή, στην οποία κανείς ορειβάτης μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να ανέβει χειμώνα!

Πρόκειται για την κορυφή του K2 στο Πακιστάν σε υψόμετρο 8.611 μέτρων.

Αν τα καταφέρουν, η συγκεκριμένη ανάβαση θα γραφτεί με «χρυσά γράμματα» στην παγκόσμια ορειβατική ιστορία.

Ο Αριστοτέλης έλεγε: «Θεωρώ αυτόν που κατακτά τις επιθυμίες του, πιο θαρραλέο από εκείνον που κατακτά τους εχθρούς του, γιατί η πιο σκληρή νίκη, είναι η νίκη του εαυτού του».

Ο Αντώνης Συκάρης αποτελεί την επιτομή αυτής της ρήσης, καθώς έχει αφιερώσει τη ζωή του, προσπαθώντας κάθε φορά να ξεπερνά τον εαυτό του, να νικά τις αδυναμίες του.

Αυτή η στάση ζωής, τον έχει οδηγήσει στα 31 χρόνια της ορειβατικής του ζωής, να έχει ανέβει με επιτυχία 133 κορυφές στο εξωτερικό και να έχει πραγματοποιήσει 60 ορειβατικές αποστολές σε διάφορες χώρες του κόσμου.

Είναι ο μόνος Έλληνας, που έχει σκαρφαλώσει 4 από τις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων, ενώ είναι και ο μόνος Έλληνας, που έχει σκαρφαλώσει 54 κορυφές πάνω από τα 4.000m στις Άλπεις.

Αυτή η στάση ζωής του Αντώνη Συκάρη, τον καθιστά λαμπρό παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας.

Τους μεταφέρει το μήνυμα πως τίποτα στη ζωή δεν είναι αδύνατο και πως τα πάντα είναι δυνατά, όταν υπάρχει ισχυρή βούληση και προσήλωση στον στόχο.

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου εύχονται καλή επιτυχία στον πρεσβευτή του σχολείου, Αντώνη Συκάρη.

Οι σκέψεις και οι ευχές ολόκληρης της σχολικής κοινότητας, θα τον συντροφεύουν στο νέο μεγάλο άθλο που αναλαμβάνει.