PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει αναβολές εμβολιασμών


Έντονες είναι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για την αναβολή προγραμμάτων εμβολιασμών, που όπως υποστηρίζουν έχει λάβει εκτάσεις.

Από την άλλη η κυβέρνηση, για άλλη μία φορά χθες, δια στόματος του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, διαψεύδει το γεγονός, ενώ βγήκαν και σχετικές ανακοινώσεις για πραγματοποίηση εμβολιασμών αύριο, 5 Δεκεμβρίου, στα νοσοκομεία Χανίων, Ηρακλείου και Τρικάλων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3.000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία».

Το ΚΙΝΑΛ, ζητά εξηγήσεις για την αιτία που αναβλήθηκαν προγραμματισμένοι εμβολιασμοί.

«Αυτοσχεδιασμοί και ανικανότητα από την Κυβέρνηση και στους εμβολιασμούς.Λίγες ώρες μετά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, περί του αντιθέτου, αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί των υγειονομικών σε κρίσιμα νοσοκομεία με κλίνες COVID -19.

Περιμένουμε απάντηση τώρα για το τι έχει συμβεί.

Όχι άλλο ράβε-ξήλωνε εις βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή τους εμβολιασμούς υγειονομικών, ασκεί και το ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για τις παλινωδίες και την αναβολή προγραμματισμένων εμβολιασμών σε νοσοκομεία πρώτης γραμμής» και ότι «η κατάσταση αυτή δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την κρατική ετοιμότητα, εν όψει της πιο δύσκολης διαχείρισης του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό».

Συμπληρώνοντας το ΚΚΕ επισημαίνει πως «επιβεβαιώνεται ξανά ότι η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού θα είναι μια μακροχρόνια και σύνθετη διαδικασία κι αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα θωράκισης του δημοσίου συστήματος υγείας, ούτε η πανδημία αντιμετωπίζεται ούτε οι αναγκαίοι όροι για τον εμβολιασμό εξασφαλίζονται».

Μετά τις 15 Ιανουαρίου ανοίγουν οι πλατφόρμες για ραντεβού εμβολιασμών

Μετά τις 15 Ιανουαρίου θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τα ραντεβού των εμβολίων, δήλωσε την Κυριακή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στο Mega, η δεύτερη φάση εμβολιασμού θα ξεκινήσει μετά τις 20 Ιανουαρίου, αφού θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση, που αφορά στους υγειονομικούς. Oι σχετικές πλατφόρμες θα ανοίξουν μετά τις 15 Ιανουαρίου, ενώ και οι ειδοποιήσεις από την άυλη συνταγογράφηση – για όσους είναι εγγεγραμμένοι – θα έρχονται περίπου από τις 15 Ιανουαρίου. Άρα, «ο γενικός πληθυσμός θα ενημερώνεται για τα ραντεβού των εμβολιασμών μετά τις 15 Ιανουαρίου» είπε ο υφυπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε πως όποιος θα έχει λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, θα μπορεί να κατεβάσει μέσα από το emvolio.gov.gr μία πιστοποίηση ότι εμβολιάστηκε. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αυτό θα είναι για ατομική του χρήση. Απο εκεί και πέρα, αν αυτή η βεβαίωση θα μπορεί χρησιμοποιηθεί και πού, αυτό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα απαντήσουν τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα, διευκρίνισε. Όπως συμπλήρωσε, η συζήτηση στην Ευρώπη είναι σε εξέλιξη και οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, από αύριο που ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους οίκους ευγηρίας, θα υπάρχουν κινητές μονάδες για να εμβολιαστούν οι φιλοξενούμενοι στις δομές αυτές. Ανάλογη πρόβλεψη θα υπάρχει και για όσους έχουν κινητικά προβλήματα.

Όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να αλλάξουν μία φορά την πρώτη ημερομηνία του εμβολιασμού. Επίσης, θα μπορούν να αλλάξουν το κέντρο εμβολιασμού, αν έχουν αλλάξει διεύθυνση κατοικίας. Όσο για τη δεύτερη ημερομηνία, «θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτα από όλους» τόνισε ο υφυπουργός, «αλλιώς δημιουργείται ζήτημα στην ίδια την πράξη του εμβολιασμού».

Όσοι, τέλος, ενημερώνονται για την ημερομηνία εμβολιασμού μέσω άυλης συνταγογράφησης, θα μπορούν να αλλάξουν την ημερομηνία εμβολιασμού σε φαρμακείο ή ΚΕΠ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment