• Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Ανοιχτοί Ορίζοντες: Αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου

Peristeri News
Peristeri News
Οκτώβριος23/ 2019

Η Δημοτική παράταξη “Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι”, μέσω του επικεφαλής τους Θανάση Καποτά, με ανακοίνωση τους εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου που απεργούν και κινητοποιούνται απέναντι στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για να ιδιωτικοποιήσει δημοτικές υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: «Η εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες δημιουργεί κινδύνους για απολύσεις εργαζομένων στην αυτοδιοίκηση, υποβάθμιση των  παρεχόμενων υπηρεσιών και πρόσθετα βάρη προς τους δημότες.

Καλούμε τη διοίκηση του Δήμου και το δημοτικό συμβούλιο  να πάρει ξεκάθαρη θέση  απέναντι σε μεθοδεύσεις και πειραματισμούς που έχουν ήδη αποτύχει στην Ευρώπη και να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους.

Ζητάμε να αποσυρθεί το άρθρο 179 του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου» που επιδιώκει με ισχνές πλειοψηφίες να δοθούν τα φιλέτα των δημοτικών υπηρεσιών σε εργολάβους και να προστατευτεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας τους».