• Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Ανθρωπιά αγνοείται

Avatar
Peristeri News
Οκτώβριος11/ 2019

Πως ο Ερντογάν με την αποκαλούμενη επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» προσπαθεί να ξεκληρίσει τη γειτονική Συρία δημιουργώντας νέα κύματα αβοήθητων ανθρώπων.

Οι τρομοκρατημένοι πολίτες, οι οποίοι έμειναν στη συριακή συνοριακή πόλη Tal Abyad, έστειλαν μηνύματα πανικού λέγοντας ότι «δεν είχαν να κρυφτούν» όταν τα τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη ξεκίνησαν τους βομβαρδισμούς.

Μόλις δευτερόλεπτα αργότερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του, παράλληλα με τους συμμάχους των ανταρτών της Συρίας, είχαν ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία “για να αποφευχθεί η δημιουργία ενός τρομοκρατικού διαδρόμου στα νότια σύνορά μας και να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή”.

Η αμφισβητούμενη εισβολή έγινε με πράσινο φως από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ, ο οποίος ανακοίνωσε πριν από τρεις ημέρες ότι οι στρατιώτες των ΗΠΑ που υποστήριζαν τις δυνάμεις υπό την καθοδήγηση των Κούρδων στην περιοχή θα το επέτρεπαν να συμβεί.

Αξίζει να σημειωθεί ό,τι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την ζωή 1,7 εκατομμυρίων ανθρώπων που εδρεύουν εκεί, ειδικά 700.000 από αυτούς ήδη αναμένουν βοήθεια.

Με βάση όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι για μια ακόμα φορά η Τουρκία προκαλεί παγκοσμίως και το πρόβλημα είναι ότι κανένας δεν ασχολείται σοβαρά με αυτό.

Αυτή τη φορά χαρακτηρίζονται τρομοκράτες οι γείτονες Κούρδοι. Ποιος δεν μας λέει ότι την επόμενη δεν θα βρουν κάποιο λόγο για να στρέψουν τα όπλα τους στην Ελλάδα;

Ανθρωπιά αγνοείται…

Ετικέτες: