• Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Αναστολή της 24ωρης απεργίας στη Ναυτεμπορική

Avatar
Peristeri News
Σεπτέμβριος23/ 2020

Σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης τίθεται η Ναυτεμπορική μετά από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα της Eurobank.

Την ειδική διαχείριση αναλαμβάνουν η Grand Thornton και το Γραφείο Αγγελίδη.

Η εφημερίδα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση.

Έπειτα από τις παραπάνω εξελίξεις η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε νέα ανακοίνωση στην οποία αναστέλλει την προγραμματισμένη 24ωρη απεργία. Αναλυτικά:

«Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ», με την έκδοση της δικαστικής απόφασης, που θέτει την εργοδότρια εταιρεία σε ειδική διαχείριση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την αναστολή της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί από σήμερα στις 06.00 το πρωί».

Ψήφισμα εργαζομένων Ναυτεμπορικής

Οι εργαζόμενοι στην τελευταία οικονομική εφημερίδα που έχει απομείνει, «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και την ιστοσελίδα naftemporiki.gr, δηλώνουμε σε όλους τους τόνους πως θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας.

Kαθώς η ιστορική εφημερίδα εισέρχεται πλέον σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία, στηρίζουν τις προσπάθειες για τη συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας, που επί 96 έτη ενημερώνει τον επιχειρηματικό και όχι μόνο κόσμο.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί, με αυταπάρνηση και τεράστιο προσωπικό κόστος, επί μία και πλέον τριετία συνεχίσαμε να συνεισφέρουμε στην ομαλή κυκλοφορία της εφημερίδας και της ιστοσελίδας, προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου ενημέρωση.

Ακόμη και κατά την περίοδο του lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού και της πρωτοφανούς υγειονομικής και οικονομικής κρίσης, οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα, συνεχίσαμε να παρέχουμε το αγαθό της ενημέρωσης, παρά τις καθυστερήσεις πληρωμών και την ολιγωρία της ιδιοκτησίας για τη διάσωση της εταιρείας.

Η συνέχιση της έκδοσης δεν μπορεί, ωστόσο, να γίνεται σε βάρος των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και την ιστοσελίδα, εκφράζουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε να διεκδικούμε με όλα τα νόμιμα μέσα τα δικαιώματά μας (αποπληρωμή δεδουλευμένων, καταβολή αποζημιώσεων) και την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.

Καλούμε τον ειδικό διαχειριστή να δώσει το ταχύτερο δυνατόν, τέλος στην ομηρία των εργαζομένων και να προχωρήσει σε μία νέα αρχή για την ιστορική οικονομική εφημερίδα, εξασφαλίζοντας την τακτική καταβολή των αποδοχών, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την υψηλού επιπέδου εγκυρότητα. Οι δημοσιογράφοι θα πράξουν το καθήκον τους με σεβασμό στους αναγνώστες των Μέσων.

Ενωμένοι με τη στήριξη των σωματείων του κλάδου (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, ΕΣΠΗΤ) θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κρατώντας παράλληλα την εφημερίδα ζωντανή, παρά τις τεράστιες προσωπικές δυσκολίες.

«Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» έμεινε όρθια τη δύσκολη εποχή τόσο των μνημονίων, όσο και της εν εξελίξει οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, χάρη στην αυταπάρνηση των εργαζομένων.

Παραμένουμε ενωμένοι και δυνατοί.

Ετικέτες: ,