• Πέμπτη, 15 Απρίλιος, 2021

Ανακοίνωση της ΔΑΣ Περιστερίου

Peristeri News
Peristeri News
Φεβρουάριος25/ 2017

Η ΔΑΣ Περιστερίου εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, η περικοπή του 13ος και 14ος  μισθός είναι ένα από τα πολλά αντεργατικά μετρά που έχουν πάρει όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής τους κρίσης εξαθλιώνοντας  το λαό,  με την μείωση μισθών, τη φοροληστεία με τον απαράδεκτο νόμο λαιμητόμο του ασφαλιστικού. Και τελειωμό δεν έχουν, νέα μετρά ετοιμάζει η κυβέρνηση, και άλλο χτύπημα στις συντάξεις, παραπέρα συρρίκνωση του αφορολόγητου ορίου.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,  όσο και αν προωθείτε από τον εργοδοτικό κυβερνητικό συνδικαλισμό η μοιρολατρία και η λογική του τίποτα δεν γίνετε με τους αγώνες, αναθέτοντας τις διεκδικήσεις των εργαζομένων να αρχίζουν και να τελειώνουν στις αίθουσες των δικαστηρίων. Εμείς δεν πέφτουμε σε αυτή την παγίδα, έχουμε ιστορική πείρα, οι  κατακτήσεις που έχει η εργατική τάξη, τις κέρδισε με απεργίες και συλλαλητήρια με οργωμένο ταξικό κίνημα στους δρόμους.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, ευθύνες βαραίνουν το προεδρείο του συλλόγου μας, που την στιγμή οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, καλούσαν σε απεργία να διεκδικήσουμε την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων που μέσα περιλαμβάνετε και ο 13ος 14ος μισθός, μέλη του προεδρείου δημιουργούσαν σε συνεργασία με τη διοίκηση του δήμου απεργοσπαστικούς μηχανισμούς υπονομεύοντας την επιτυχία των κινητοποιήσεων, όπως δεν βγάζουν άχνα  για τη στάση τις διοίκησης που δεν παραιτείτε ποτέ από τα ένδικα μέσα, σέρνει τους εργαζόμενους μέχρι τον Άρειο Πάγο ή το ΣΤΕ όταν τα πρωτοβάθμια δικαστήρια βγάζουν θετικές αποφάσεις για τους εργαζόμενους. Παράδειγμα προς αποφυγή για την δημοτική αρχή Περιστερίου οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου και Πάτρας που έχουν παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα και καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους στους εργαζόμενους.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, όλα τα παραπάνω που έφεραν οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και όλα τα επιπλέων  μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  μόνο με όρους σύγκρουσης στο σύνολο τις αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής, μπορούμε να έχουμε επανάκτηση των απωλειών, και όχι με τους απομείναντες μισθούς μας να ταΐζουμε μεγαλοδικηγορικά γραφεία.

Ετικέτες: ,