• Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Ανακοίνωσή του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα επεισόδια

Avatar
Peristeri News
Απρίλιος10/ 2016

«Οντως υπάρχουν ακόμα κενά, όμως η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι τεράστια και, πολύ σύντομα, η εικόνα του προσφυγικού/μεταναστευτικού στην Ελλάδα θα έχει αλλάξει ριζικά», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην Ειδομένη εν τη απουσία της ΕΛΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι ήταν απούσα όταν οι πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα να δεχθούν βροχή δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου λάμψης και σφαίρες καουτσούκ από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς.

«Η κυβέρνηση παλεύει με όλες της τις δυνάμεις στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, σε πολλά ταυτόχρονα μέτωπα, από την Ειδομένη μέχρι τα νησιά», συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσθέτει ότι «παρά τις σημαντικές δυσκολίες και ποικίλες αντιξοότητες τις οποίες η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει, έχει παράξει και καθημερινά εξακολουθεί να παράγει αποτελέσματα και, μάλιστα, με πολύ ταχύτερους ρυθμούς από ό,τι προέβλεπαν ή ανέμεναν καλόπιστοι και κακόπιστοι, μέσα και έξω από τη χώρα».