• Τρίτη, 21 Ιανουάριος, 2020

Αναβρασμός στην Β. Αφρική και Μ. Ανατολή

Peristeri News
Φεβρουάριος18/ 2011

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Τουλάχιστον 24 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και δεκάδες έχουν τραυματιστεί στις συγκρούσεις διαδηλωτών με αστυνομικούς στη Λιβύη.

Τρεις κρατούμενοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις δυνάμεις της τάξης καθώς προσπαθούσαν να δραπετεύσουν από τη φυλακή Ελ Τζεντάιντα, κοντά στην Τρίπολη, ενώ δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Βεγγάζη.

Στην αλ Μπάιντα, οι συγκρούσεις συνεχίζονται και σήμερα και ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι τουλάχιστον πέντε νεκροί. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους εβδομήντα και οι μισοί είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Στο Μπαχρέιν, οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην πλατεία του Μαργαριταριού τραυματίζοντας τουλάχιστον 23 ανθρώπους.

Στην Υεμένη, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 27 τραυματίστηκαν στην πόλη Τάιζ, όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο πέταξαν μία χειροβομβίδα εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών.

Tουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να διαλύσουν τις διαδηλώσεις στην πόλη Αντεν, στα νότια της χώρας.

Στην Ιορδανία, οκτώ άνθρωποι τραυματίσθηκαν στο Αμάν, όταν οπαδοί της κυβέρνησης επιτέθηκαν σε διαδήλωση πολλών εκατοντάδων νέων που ζητούσαν πολιτικές μεταρρυθμίσεις.

Στο Ομάν, εκατοντάδες κάτοικοι διαδήλωσαν ειρηνικά στο κέντρο της πρωτεύουσας Μουσκάτ ζητώντας αύξηση των μισθών και πολιτικές μεταρρυθμίσεις.