• Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο Περιστέρι

Peristeri News
Peristeri News
Δεκέμβριος18/ 2019

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για τέσσερις εμπρηστικές επιθέσεις αναρτήθηκε πριν από λίγη ώρα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Το κείμενο υπογράφουν οι «Ομάδες διασποράς της Ανομίας» και μεταξύ άλλων αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση σε όχημα εταιρείας σεκιούριτι στο Περιστέρι, στην Μαρίνα Αλίμου, στην καφετέρια–ζαχαροπλαστείο του διευθυντή του γραφείου τύπου της Ν.Δ Νίκου Ρωμανού και στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη Θεοδόση Πάνου.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη:

«- Στην μαρίνα του Αλίμου τοποθετώντας εμπρηστικούς μηχανισμούς σε πάρκιγκ πολυτελών σκαφών αναψυχής, επιτεθήκαμε συμβολικά στην προνομιακή διασκέδαση της οικονομικής ελίτ. Κατά την επίθεση λήφθηκαν όλες οι προφυλάξεις ώστε να μην κινδυνέψει άνθρωπος. Θελήσαμε με την ενέργεια αυτή να εκφράσουμε την οργή μας απέναντι σε αυτούς που ζουν και διασκεδάζουν μέσα στον μικρόκοσμό τους εκμεταλλευόμενοι τους εξ ορισμού αποκλεισμένους από την πολυτέλεια που απολαμβανουν. Αδιαφορούν για τη δυσαναλογη επιβάρυνση που προκαλούν στο φυσικό κόσμο όσο αδιαφορούν και για την καταπίεση που προκαλεί το ταξικό σύστημα από το οποίο ευνοούνται. Η χλιδή τους είναι βαμμένη με αίμα και αξίζει να χαθεί στις φλόγες της εξέγερσης.

– Σε όχημα εταιρίας σεκιούριτι στο Περιστέρι, καθώς οι σεκιουριτάδες αποτελούν την προεικόνιση της ιδιωτικής αστυνομίας του νεοφιλελεύθερου μέλλοντος.

– Στην καφετέρεια – ζαχαροπλαστείο του διευθυντή του γραφείου τύπου της Ν.Δ Νίκο Ρωμανό, τα στελέχη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να ξέρουν ότι η κρατική βία που προκαλούν με τις πολιτικές τους θα επιστραφεί.

– Στο σπίτι του αστυνομικού συντάκτη Θεωδόση Πάνου, όσοι αποτελούν την φωνή της καταστολης και διαμορφώνουν την κρατική προπαγάνδα βρίσκονται εκτεθημένοι και τα σπίτια τους είναι γνωστά».

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης κάνουν λόγο για μια μάχη πολιτικής επιβίωσης και έναν σκληρό αγώνα «για την κατοχύρωση της ύπαρξη μας».

«Τα τελεσίγραφα επιστρέφονται… Γιορτάζουμε κι εμείς την επιστροφή στην κανονικότητα. Ζούμε πια σε μία κανονική χώρα και πλέον τοποθετούμε τους μηχανισμούς μας κανονικά. Ευχαριστούμε θερμά τον υπουργό προπο Μ.Χ. για τη συνεισφορά του στη διεύρυνση του αγώνα μας. Η αλήθεια είναι ότι οι δηλώσεις του είναι πιο εμπρηστικές από τις φωτιές μας. Πέρα από το γελοίο του πράγματος πάντως, όταν ο πολέμιος μας είναι ένας τέτοιος ελεινός καιροσκόπος που ξεκίνησε από “Σοσιαλιστής” για να καταλήξει ο υπουργός σύμβολο του κράτους καταστολής της δεξιας, κάθε του κουβέντα και κίνηση εναντίον μας καταλήγει μεγάλο μας πλεονέκτημα».

Συνεχίζουν αναφέροντας ότι οι επιθέσεις που έκαναν είναι η «πρώτη απάντηση στο τελεσίγραφο του Χρυσοχοΐδη».

Τέλος εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους πολιτικούς κρατούμενους, στις καταλήψεις και τις δομές αγώνα, στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά και καταλήγουν: «Η αναρχία θα ζήσει»..