• Δευτέρα, 25 Μάιος, 2020

Αλ. Τσίπρας: Χθες ήταν οι «ήρωες με τις λευκές μπλούζες» – Σήμερα δε δικαιούνται να έχουν φωνή

Peristeri News
Απρίλιος07/ 2020

Για απόπειρα φίμωσης των γιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με αφορμή όσα εκτυλίχθηκαν σε συγκέντρωση το πρωί στον προαύλιο του «Ευαγγελισμού».

Γιατροί και νοσηλευτές που είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του νοσοκομείου στο πλαίσιο κινητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας αντέδρασαν στην παρουσία αστυνομικών που έσπευσαν στο σημείο δεδομένου ότι ισχύει απαγόρευση συναθροίσεων. Μετά από αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων οι αστυνομικοί αποχώρησαν.

«Χθες ήταν ‘οι ήρωες με τις λευκές και τις πράσινες μπλούζες’, που τους χειροκροτάμε στα μπαλκόνια. Σήμερα οι ήρωες δε δικαιούνται να έχουν φωνή, όταν αυτή ενοχλεί την κυβέρνηση. Χθες πήγε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε νοσοκομείο μαζί με τις κάμερες για να ‘τιμήσει τους ήρωες’. Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τους έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την συγκέντρωσή τους στον Ευαγγελισμό» σχολίασε ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του.

«Τους ήρωες τους θέλουμε δηλαδή στην πρώτη γραμμή, να διακινδυνεύουν τη ζωή τους, χωρίς πολλές φορές τον απαραίτητο εξοπλισμό, αλλά όχι και να βγάζουν και γλώσσα. Να δουλεύουν τους θέλουμε. Όχι να διαμαρτύρονται, να ζητάνε προστατευτικά υλικά, διαγνωστικά τεστ, διορισμούς μόνιμων γιατρών και εν τέλει να μας χαλάνε το προφίλ» πρόσθσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «οι άνθρωποι που με αυταπάρνηση και αυτοθυσία έχουν σηκώσει στην πλάτη τους όλη την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας, αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης» και επισήμανε πως «όσο και να προσπαθεί κανείς να τους φιμώσει με αποφάσεις διοικητών νοσοκομείων που απαγορεύουν δηλώσεις τους στα ΜΜΕ ή με αστυνομικούς που διαλύουν συγκεντρώσεις τους, η φωνή τους είναι τόσο δυνατή που θα φθάσει σε κάθε σπίτι».