• Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Αλ. Τσίπρας: «Πατριωτικό καθήκον» η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Avatar
Peristeri News
Ιανουάριος19/ 2019

«Πατριωτικό καθήκον» χαρακτηρίζει ο Αλ. Τσίπρας την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι θα λειτουργήσει ως καταλύτης για τη συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στην «Αυγή» της Κυριακής ο κ. Τσίπρας κάνει λόγο για «ιστορικό βήμα» για την Ελλάδα και την ΠΓΔΜ και κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για διγλωσσία και για επικίνδυνο παιχνίδι «με την ακροδεξιά και την πολιτική του μίσους για να κερδίσει κάποιο πρόσκαιρο εκλογικό όφελος».

Ερωτηθείς πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας προοδευτικός πόλος, ο Πρωθυπουργός απαντά: «Στην Ελλάδα η περιπέτεια των μνημονίων έχει προκαλέσει τεκτονικές ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα. Έτσι σε ένα τμήμα του προοδευτικού μεσαίου χώρου υπάρχει σήμερα κρίση πολιτικής εκπροσώπησης. Το βάρος της συγκρότησης ενός προοδευτικού πόλου πέφτει εκ των πραγμάτων στην μεγαλύτερη δύναμη, αλλά θέλουμε να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς ηγεμονισμούς».

Ο κ. Τσίπρας δηλώσει ότι επιδιώκει τον διάλογο «με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις πάνω σε κάποιους σταθερούς άξονες: την αντιπαράθεση με την ακροδεξιά, την δίκαιη ανάπτυξη, την ενίσχυση της εργασίας και του εισοδήματος των εργαζομένων, την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους, τις αναγκαίες τομές για την εμβάθυνση και την ενίσχυση της ποιότητας της δημοκρατίας και των θεσμών». «Αυτές είναι οι βάσεις ενός σχεδίου που μπορεί να συσπειρώσει την μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας» προσθέτει.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ