PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Κίνδυνος να γυρίσουμε στις μαύρες μέρες των μνημονίων


Ο δρόμος της επιστροφής στα μνημόνια και τη λιτότητα δεν έχει κλείσει οριστικά, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών άνοιξε την όρεξη στο παλιό πολιτικό κατεστημένο στην Ελλάδα και στους συντηρητικούς κύκλους στις Βρυξέλλες να αμφισβητήσουν τις πολιτικές επιλογές» της κυβέρνησης.

«Μία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές είπα την πλήρη αλήθεια στους πολίτες, ότι η ψήφος των ευρωεκλογών έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης του ελληνικού λαού. Όλα όσα είπε τότε επιβεβαιώνονται σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο» σημείωσε ο Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της 3ης Έκθεσης Μεταμνημονιακής Εποπτείας της Κομισιόν.

Παρέμβαση Τσίπρα για την οικονομία

«Σήμερα έφτασαν στο σημείο να θέσουν και ζήτημα απολύσεων συμβασιούχων στον δημόσιο τομέα», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι αυτό είχε να συμβεί από το 2014 από τότε που υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν ο Κ. Μητσοτάκης».

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια: η όρεξη άνοιξε, από τότε που ο κ. Μητσοτάκης έθεσε θέμα αναλογίας ‘μία πρόσληψη προς πέντε αποχωρήσεις’ στο Δημόσιο» συνέχισε, θυμίζοντας ότι η παρούσα κυβέρνηση «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις πέτυχε την αναλογία ‘1 προς 1’».

«Μπροστά στις κρίσιμες εθνικές εκλογές το να γνωρίζουμε την αλήθεια, είναι το πιο κρίσιμο, να συγκρίνουμε προγράμματα, να έχουμε πλήρη επίγνωση ότι η Ελλάδα κατάφερε να βγει από τα μνημόνια, βγήκε στο ξέφωτο χάρη στις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού» τόνισε για να προσθέσει ωστόσο πως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να γυρίσουμε πάλι στις μαύρες μέρες του 2012, του 2013, του 2014, στις σκληρές πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας».

Όπως σημείωσε, μόνος δρόμος να κλείσει αυτός ο δρόμος είναι η επιλογή του λαού στην κρίσιμη κάλπη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Leave a Comment