• Πέμπτη, 6 Αυγούστου, 2020

Αλ. Τσίπρας: Θα δρομολογήσουμε μεγάλα έργα στην Κρήτη

Avatar
Peristeri News
Δεκέμβριος20/ 2016

Την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για δρομολόγηση μεγάλων έργων στην Κρήτη έως το 2019 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη στο Ηράκλειο. 

Συγκεκριμένα, μίλησε για τον βόρειο οδικό άξονα αλλά και για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Για τον βόρειο οδικό άξονα είπε ότι στόχος είναι το 2018 να ξεκινήσει το έργο και «να το εγκαινιάσουμε την επόμενη τετραετία». Για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, πρόσθεσε, στόχος είναι η τρίτη φάση του έργου να ξεκινήσει το 2017, καθώς η πρώτη έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2017.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι μέσα στο 2016 η Κρήτη σημείωσε 10% αύξηση στις αφίξεις τουριστών, τονίζοντας ότι το νησί οδηγεί την κούρσα των ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού. Σε ό,τι αφορά τους αγρότες είπε ότι φέτος θα κάνουν καλές γιορτές καθώς για πρώτη φορά οι αγροτικές ενισχύσεις έχουν κατατεθεί στην ώρα τους

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως ό,τι περιθώριο υπάρχει από τη σκληρή δημοσιονομική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση θα δίνεται στους πιο αδύναμους, για να σημειώσει ότι από την εφάπαξ 13η σύνταξη, το 40% κατευθύνεται στους δικαιούχους τού ΟΓΑ που είναι οι πιο αδύναμοι συνταξιούχοι.

Ακόμη, χαρακτήρισε την Κρήτη ευλογημένο τόπο, προσθέτοντας ότι το νησί μπορεί να γίνει η ατμομηχανή της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, καθώς έχει κάθε δυνατότητα για τουρισμό υψηλών προδιαγραφών, παραγωγή ποιοτικών αγροτικών προϊόντων αλλά και ενεργειακή αυτάρκεια, αφού βρίσκεται στον δρόμο των κοιτασμάτων ενέργειας της ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.