• Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Αλ. Πουλιάσης: «Χάνονται οικονομικοί πόροι για τον Δήμο»

Peristeri News
Peristeri News
Απρίλιος30/ 2012

Επιστολή-Καταγγελία από τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι», σχετικά με απώλεια είσπραξης δημοτικών τελών.

Επιστολή-Καταγγελία από τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι», σχετικά με απώλεια είσπραξης δημοτικών τελών:

“Την Παρασκευή 27/4, βρέθηκαν να εργάζονται στο νεκροταφείο του Περιστερίου μαρμαράδες χωρίς να έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Μετά από ερώτησή μου η έφορος ισχυρίστηκε ότι είχε εντολή να τους επιτρέψει να δουλέψουν πάρα το γεγονός ότι δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Επίσης εν γνώση της διοίκησης του δήμου, υπάρχει εμπορικό κατάστημα που έχει καταλάβει χώρο που ανήκε σε άνθρωπο που έχει πεθάνει, χωρίς την άδεια που απαιτείται από τους αρμόδιους φορείς και χωρίς φυσικά να καταβάλει τα προβλεπόμενα δημοτικά τέλη.

Σε παλαιότερη ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για ποιο λόγο δεν εισπράττονται τα οφειλόμενα δημοτικά τέλη ο αντιδήμαρχος οικονομικών δήλωσε πως αν τους υποχρεώνουμε να καταβάλουν αυτά που προβλέπει ο νομός, «τιμωρούμε την επιχειρηματικότητα» διότι τα πρόστιμα είναι υπέρογκα.

Οι πρακτικές αυτές όμως συντηρούν το καθεστώς γενικευμένης ανομίας, βαφτίζοντας το ως «επιχειρηματικότητα». Ταυτόχρονα, υπονομεύουν τον ίδιο τον δήμο, καθώς οικονομικοί πόροι που θα έπρεπε να καταβάλλονται σ’ αυτόν, χάνονται”.