• Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Αλλαγή της ώρας στη Βενεζουέλα

Peristeri News
Peristeri News
Μάιος02/ 2016

Σε νέα ζώνη ώρας μετέβη χθες η Βενεζουέλα, μετά από απόφαση του προέδρου της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η σοβαρή έλλειψη ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, οι δείκτες των ρολογιών πήγαν μισή ώρα μπροστά τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου, έτσι ώστε η χώρα να μεταβεί στη ζώνη ώρας -04:00 GMT.

«Η Βενεζουέλα έχει άλλη μισή ώρα μέλλον, μια νέα ζώνη ώρας, είναι ένα μέτρο για να διασωθεί η Guri», ο κυριότερος υδροηλεκτρικός σταθμός της χώρας, δήλωσε ο κ. Μαδούρο, στα πλαίσια διαδήλωσης για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, στο Καράκας.

Τα αποθέματα των υδροηλεκτρικών σταθμών της χώρας βρίσκονται σε ασυνήθιστα χαμηλό επίπεδο λόγω της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 40 χρόνων που προκαλεί το φαινόμενο Ελ Νίνιο, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Η αλλαγή της ώρας έρχεται μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 30% που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της Βενεζουέλας το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο πληθωρισμός που πλήττει την αγοραστική δύναμη των πολιτών.